Juuli teisel nädalal Pärnus kümnendat korda toimuma pidanud veefestivali Watergate korraldaja Priit Valkna rääkis, et nende suhtlus Pärnu linnaga on muutunud formaalsete põhjenduste otsimiseks, miks linnal pole võimalik raamlepingus paika pandud koostööd teha, kirjutab Postimees.

“On selge, et linna osa on sisulise katteta. Formaalne korrektsus ei vii aga meid püstitatud eesmärkidele lähemale,” sõnas ta.

Nimelt sõlmiti eelmisel sügisel Watergate’i ja Pärnu linnavalitsuse vahel raamleping, millele kirjutas alla linnapea Mart Viisitamm. Linn soosis sellega üritus, kuid täpset toetussummat kirja ei pandud.

Linn lubas veefestivaliks anda 40 000 krooni, leides, et see on Pärnule oluline suvesündmus. Nüüd teatas Valkna, et sellise toetusega pole võimalik rahvusvahelise mõõtmega festivali teha.

Viisitamm ütles Pärnu Postimehele, et linna selline toetus on kasumit taotleva ürituse jaoks linna eelarvest igati arvestatav toetussumma, kui seda võrrelda teiste Pärnu linna toetatud tänavuste kultuuriüritustega.

Pärnusse taheti tuua vanalaevad, sealhulgas Euroopa vanim puupurjekas. Võimsa merelinna-teemalise muusikalise kompositsiooni pidid vaatajateni tooma ujuvlaval esinev filharmoonia orkester koos Tõnis Mäega.