"Nagu kõik teavad, meeldivad meile väga erinevad muusikastiilid ja teha terve sett Pedigree lugusid hoopis teises võtmes on meile väga värskendavaks väljakutseks. "Skincrawler acoustic" meie "Skeletal" singlilt ka annab umbkaudse pildi, milline see kõik olema saab. Esitusele tulevad mitmed lood eelmisel septembril ilmunud "Skeletal’i" albumilt, mida me veel kunagi varem pole laivis esitanud, samuti mõned vanemad lood nn. poolakustilises kastmes ja kindlasti ei puudu ka üllatused. Elektroonilised elemendid meie muusikast ei kao kuhugi ja kindlasti ei tähenda see, et eemalduksime oma kaubamärgiks saanud raskest soundist. Sellise kavaga Pedigree saab olema ja jääb kindlasti väga erakorraliseks," räägib bändi laulja ja juhtfiguur Bonne.

Laiendatud koosseisuga Pedigree, kuhu kuuluvad lisaks bändiliikmetele Magnus Andre Talbotist ja Martin Aare, astub 28. veebruaril 2010 Tapperi lavale kell 20.30.
Hiljem astub samal laval üles post-metali lipulaev Cult Of Luna Rootsist, tutvustamaks sel nädalal ilmuvat raamat-albumit Eviga Riket, mis sisaldab endas ka audio-versiooni ja seda nii rootsi kui inglise keeles. Eviga riket käsitleb viimase albumi Eternal Kingdom temaatikat ning audio-raamatule on bänd loonud ka uusi helitaustu.

Cult Of Luna sound on nii fännide kui kriitikute poolt enim tembeldatud kui post-metal. Lähimate võrdlustena on toodud bändid Isis, Neurosis ja Jesu, aga ka Pelican ja Callisto ning vokalist Klas Rydbergi sõnul isegi Radiohead. Lood on enamasti pikad ja variatsiooniderohked, mitmete kordustega ning rasked kitarripartiid vaheldumas helgete orkestraalsete vahepaladega. Vältides salm-refrään-salm struktuuri ning otsides muusikas pigem keerukamaid lahendusi (partiid kolmele kitarrile jne) on ka laulutekstide teemad tõsised - peamiselt mure globaliseerumise ja poliitlise propaganda ohtude pärast, samuti rassism ja militarism.