Ritoni rahvusvaheline tähelend sai alguse 2016. aastal, mil ta andis ühes aafrika juurtega lauljanna Kah-Lo’ga välja singli „Rinse & Repeat“. Lugu vallutas kiiresti üleilmsed edetabelid, raadiosaatejuhtide südamed ning valitses Shazami tantsumuusika edetabeli esikohta. Läinud aastal Grammydelt parima tantsumuusika loo nominatsiooni noppinud loo edu võti seisneb kriitikute sõnul hoolikalt valitud house’i biitides, kus kostub mõjutusi 90ndate techno-skeenest, hoogsas bassiliinis ja detailideni lihvitud produktsioonis. Lisaks Kah-Lo mahlakas vokaal, mis annab tulemuseks minimalistliku, ent kaasahaarava tantsuloo.

Riton, sünninimega Henry Smithson on erinevate aliaste all tegutsenud juba viimased 17 aastat. Pärast milleeniumivahetust produtseerimisega alustanud muusik katsetas muusika salvestamisega juba noorena, mil talletas kassettidele klaveril mängitud omaloomingut ja miksis seda raadiost kostunud lugudega ning lindistas enda koostatud edetabeleid. Toonased katsetused ja muusikaline taust on kandnud vilja, sest lisaks Grammyle nomineeritud loole vallutavad täna tantsupõrandaid ka „Fake ID“ ja „Ginger“, mis on erinevates muusikaplatvormides kogunud kokku mitmekümneid miljoneid kuulamisi.

Riton esineb sel reedel, 26. oktoobril Tallinnas, Kultuurikatlas toimuval Bianca sündmusel. Lisaks peaesinejale astuvad üles MHKL, NIX & JONNY ja Bianca residendid QrX & Saulus. Eelmüügipileteid alates hinnaga 18€ on võimalik soetada Ticketeri piletimüügikeskkonnast. Lisainfo leiab Facebookist.