Tube & Berger on kahe lapsepõlvesõbra Arndt Rörigi ja Marco Vidovizi ühine projekt, mis sai alguse 2003. aastal. Noorena üheskoos punkbändides mänginud, vaimustusid nad millenniumi vahetudes 90ndate house- ja techno-muusikast ning leidsid end peatselt plaadimängijate tagant. Saanud käe valgeks ka muusika produtseerimises, andsid nad teisel tegutsemisaastal ameerika lauljanna Chrissie Hynde’iga välja loo „Straight Ahead“, mis lennutas nad Billboardi tantsumuusika edetabelis otse tippu ning tõi neile üleilmse edu, mis ei ole tänaseni vaibunud.

Muusikud ütlevad, et nende loomingut iseloomustavad värske sound, sügavad bassiliinid ja väike kogus irooniat. Sarnast muusikat tutvustavad nad ka läbi enda rahvusvahelise plaadifirma Kittball Records, kust leiab lisaks neile endile mitmeid paljulubavaid ja juba nimekaid techno- ja house-muusika artiste. Ühes DJ Juliet Sikoraga asutatud plaadifirma kaudu on tänaseks ilmavalgust näinud enam kui sada reliisi, teiste seas ka suvel laineid löönud Tube & Bergeri versioon loost E’Samba, mis jõudis nii mitmete edetabelite tippu kui ka kõikide hetke kõige kuumemate DJ-de (Mark Knight, Camelphat, Claptone jt) playlistidesse.

„Katel peosarja eesmärk on tutvustada eesti publikule elektroonilist ja underground muusikat. Soovime tuua Tallinnasse artiste, kes pole veel Eestis esinenud, küll aga on vallutamas või juba vallutanud kogu ülejäänud maailma. Sedasi valisimegi hooaega avama Tube & Bergeri, kes on hetkel üks kuumimaid house-muusika nimesid maailmas,“ räägib Marek Falgot, üks Katel peosarja eestvedajatest ja Bombossa Brothers liikmetest. „Lisaks ilmestavad Katla pidusid spetsiaalselt iga sündmuse jaoks loodud dekoratsioonid, visuaalid ning väga detailsed tehnilised lahendused, mis pakuvad lisaks muusika nautimisele ka silmailu ja erilist atmosfääri.“

Katel peosarja teise hooaja avapidu toimub reedel, 8. septembril Kultuurikatlas. Lisaks Tube & Bergerile astuvad unikaalses kontsertkohas üles samal õhtul üles Bombossa Brothers, Majamasin residendid (Raadio 2) ja DJ Taavet Bristol. Pileteid alates hinnaga 14€ on võimalik soetada Ticketeri piletimüügikeskkonnast ja kohapeal enne sündmuse algust. Lisainfo sündmuse kohta leiab Facebookist.