Piletid Pet Shop Boys’i teatraliseeritud showle tulevad müügile esmaspäeval, 26. veebruaril hommikul kell 10:00. Lisaks Eestile pannakse Tallinna kontserdi piletid müüki ka Soomes, teatas Delfile BDG.

Esimest korda esines Pet Shop Boys Таllinnas Lauluväljakul 2000. aasta suvel, meelitades kohale üle 10 000 pealtvaataja. Möödunud seitsme aasta jooksul jõudis bänd välja anda veel kaks stuudioalbumit, parimate lugude kogumiku, kaks muusikali, kontsertalbumi ja remiksidega plaadi.

ontserdi peaprodutsendi Peeter Rebase sõnul suurendas Pet Shop Boys oma viimase aja igati õnnestunud loominguga bändi niigi arvukat austajate armeed ning Neil Tennant ja Chris Lowe tõestasid taaskord, et nad on andekad ja mitmekülgsed muusikud.

Pet Shop Boys’i turnee kontsert kujutab endast erilist teatraliseeritud showd, mille lavastajaks on tuntud teatrikunstnik Es Devlin ja koreograafiks “street-style’i” looja Hakeem Onibudo. “Devlini ja Onibudo loodud show jättis mulle sügava mulje. Käisin turnee kontserdil Stockholmis ning jäi tunne, nagu vaataksin hästi ettevalmistatud ja läbimängitud teatrietendust: suured kuubikujulised dekoratsioonid laval muutuvad iga looga, bändiliikmete mustmiljon kostüümi ja professionaalsed noored tantsijad teevad Pet Shop Boys’i hittidest põneva vaatemängu“ — kommenteerib Peeter Rebane.

Pet Shop Boys sai alguse 26 aastat tagasi kui Chris ja Neil kohtudes ühel päeval elektroonikapoes avastasid, et neil on mõlemal huvi tantsumuusika vastu ja otsustasid selle kirjutamises kätt proovida. Juba Pet Shop Boys’i esimene singel “West End Girls” lendas üle maailma edetabelite tippu, olles number üks Inglismaal, Iirimaal, Ameerikas, Kanaadas, Soomes, Norras, Hongkongis ja Uus-Meremaal ning seda müüdi koguni 1,5 miljonit eksemplari. Aastail 1986 — 2002 andis kuulsaim Inglismaa duo välja kaheksa stuudioalbumit — “Please”, “Actually”, “Introspective”, “Behaviour”, “Very”, “Bilingual”, “Nightlife” ja “Release”. Pet Shop Boys’i viimane plaat “Fundamental” ilmus 2006 aastal ning sai suurepärase vastukaja. Muusikakriitikud nimetasid albumit bändi viimase aastakümne parimaks tööks.

Läbi aastate on Pet Shop Boys teeninud hulgaliselt muusikaauhindu, nende seas The Brit Award, MTV Europe Awards, Igor Novello Award, Mercury Prize ning teinud koostööd selliste kuulsate artistidega nagu Madonna, Robbie Williams, Tina Turner, Elton John, Kylie Minogue, Dusty Springfield, Liza Minnelli ja New Order.

Uue plaadi “Fundamental” edu kindlustamiseks otsustas bänd minna maailmatuurile, mille käigus külastavad muusikud ka Eesti pealinna. Tallinna kontserdi raames esitavad Neil Tennant ja Chris Lowe nii lugusid bändi uuelt albumilt, sealhulgas ka Eesti raadiojaamade edetabelite tippu vallutanud singlid “I’m With Stupid” ja “Minimal”, kui ka rõõmustavad publikut juba popmuusika klassikaks saanud hittidega “It’s A Sin”, “Rent”, “Go West”, “Always On My Mind”, “Opportunities”, “West End Girls”.

Tallinna kontserdile on oodata ka fänne naaberriikidest, sest 2007. aasta tuuri raames ei esine Pet Shop Boys Soomes, Rootsis ega Venemaal. Lisaks Eestile pannakse piletid esmaspäeval müüki ka Soomes.