Kontserdi korraldaja, Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse direktor Ülle Juht: „Kunagise Militaarajaloo Festivali kultuurilisest osast välja kasvanud Jõekääru kontsert on kogu pere üritus, kus muusikat leiab igale eale ja maitsele. See on ääretult mõnus ja eriline õhtu Valga kuumas kultuurisuves.“

Kontsertõhtul astuvad üles Eesti Kaitseväe orkester kolonelleitnant Peeter Saani juhatamisel, kolm tenorit — German Gholami Torres-Pardo, Urmas Põldma, Jaan Willem Sibul, Liis Lemsalu, Lauris Reiniks Lätist, Norras ilma tegev Karmen Rõivassepp ning kohalik solist Beryt Paidra. Kontsertkava lõpeb päikeseloojangul isamaaliste laulude ploki ja rahva ühislaulmisega, eriti populaarsed on Alo Mattiiseni viie isamaalise laulu interpretatsioonid. Kontserdi teise osa sisustab Smilers. Hendrik Sal-Saller: „Kava selgub meil alati kohapeal, nuusutades õhku ja vaadates publikut. Kõik, kes tulevad Smilersit kuulama, saavad seda täiega“.

Kontsert toimub Valga kesklinnas asuval Pedeli jõe poolsaarel, mis loob harmoonia vee, valguse ja muusika vahel. Erilise visuaali loovad 100 põlevat küünalt jõevoogudel ja 100 rahvusvärvides taevalaternat motoga — Elagu Eesti!

Kontsert algab kell 20.00. Õhtut juhib Piret Krumm.