Möödunud aasta Halloweeni ajal nägid Ameerikas Ohio osariigis ilmavalgust Eesti ettevõtjatest abielupaari Mart Haberi ja Taivo Pilleri kaksikud, vahendab ETV saade Pealtnägija. Meeste sõnul mõtlesid nad ideest juba aastate eest, kuid tegutsemiseni viis suuresti sõprade poolt saadud toetus.

"No ma arvan, et kuskil selline 5-6 aastat tagasi me hakkasime rohkem nagu mõtlema, aga mitte nii konkreetseid plaane pidama. Aga siis, kui siin järjest sõbrad kõik ümberringi on lapsevanemateks saanud, siis meil ühed sõbrad konkreetselt ütlesid, et kuulge, vaadake endal seda aastanumbrit ka, et kui te nüüd ikkagi otsustate seda teha, siis tehke nüüd ikkagi kiiresti või te jääte ühest elu kõige suuremast asjast ilma, põhimõtteliselt," meenutasid mehed, kuidas sündis otsus lapsevanemaks saada.

Lapsed otsustasid mehed hankida Ameerikas, kuna seal olevat meeste sõnul seadusandlus "Seal on üle 20 aasta seda tehtud. Aga siis kõigepealt tuligi leida see agentuur, kes aitab surrogaadi otsimisega või tegelikult see toimib nagu matching. Et mitte meie ei vali surrogaati, vaid surrogaat valib meid," kirjeldas Haber.

Eesti geipaari valis nii välja 32-aastane hambatehnikust ameeriklanna Melissa, kes oli pärit sügavalt usklikust perekonnaks ning soovis väga Eesti geipaari aidata.

Meeste lapsesaamise protsess läks maksma ligi 100 000 eurot. Suur summa pani skeptikuid mehi suisa inimkaubitsejatena võrdlema.

"Rääkida Ameerikast laste tellimisest on täpselt sõnakõlksud. Ma soovitaksin sellistel inimestel Ameerikast lapsi tellida. Soovitaksin neil tellida ja vaadata, et kas õnnestub see tellimine, " ütles Piller.

Jaga
Kommentaarid