Festivali avaüritusena on tegemist Eesti-Saksamaa ühisprojektiga, kus tuleb esitlusele nii Eesti kui Saksa nüüdisheliloojate looming. Esiettekandele tulevad Malle Maltise ja saksa helilooja Daniel Smutny uudisteosed, samuti Jüri Reinvere, Toivo Tulevi, Arvo Pärdi ja sakslase Reinhard David Flenderi teosed.

Kava on koostatud, et anda publikule helidiskursus läbi erinevate muusikaliste struktuuride ning täita ruum jõulise ning visuaalse rännakuga helide maailma. Kontserti nimetus „Bareljeef“ tuleneb omaette tähendusest, mille loob esitatav audiovisuaalne kava. Loodav heli- ja pildikeel on kui bareljeef, mis sulandub Estonia sammaste vahele. Bareljeef on igavikuline märk, mälestus, milles kandub edasi vallanud analüütiline aja süntees, kus ei ole ühte aega, ei hetke, ei olemust. Bareljeef suhtleb kuulaja mälupildiga, mis tekib antud muusikalisest kogemusest ning kõnnib temaga kaasa ka peale saalist väljumist.

Plektrum Festivali avakontsert on Eesti ja Saksamaa ühisprojekt, mille algidee pärineb Hamburgi uue muusika kontserdisarja Happynewears loojailt Helmut Butzmannilt ja Lars M. Clasenilt.

Lisaks NYYD ja Nathan kvartetile osalevad kontserdil pianist Marrit Gerretz – Traksmann ja visuaalse poole eest vastutab Emer Värk.

Plektrum Festival on igal aastal Tallinnas toimuv festival, eesmärgiga esitleda ja mõtestada inimese, tehnoloogia ja kaasaegse kultuuri kokkupuutepunkte.

„Bareljeefi“ piletid on müügil Piletilevis, Piletimaailmas ja kõigis Statoili müügipunktides hinnaga 11 eurot, sooduspilet hinnaga 9 eurot.