Sel suvel neljandat korda toimuv Plink Plonk pakub hästi tempereeritud muusikakokteili, mille komponendid peaksid rahuldama kõikide teistmoodi muusika austajate maitsemeelt. On sumedat kingapõrnitsemist ja õhku rebestavat müra ning kõike, mis sinna vahele jääb. Ühiseks nimetajaks, nagu alati, hea ja mõnus äraolemine klassikalise murufestivali stiilis.

Plink Plonki nimekaimaks külaliseks võib pidada Jaapani ansamblit Mono, kelle muusika on plahvatuslik segu postrockist, metalist ja shoegaze’ist. Mono viimane plaat “Palmless Prayer / Mass Murder Refrain” sai muusikakriitikutelt ülistavaid hinnanguid ning ajakirjalt Stylus tiitli „aasta võrratuim muusikateos“.

Soomest saabub kollektiiv Scandinvian Music Group, mis on maiuspalaks kõigile kunagise kultuskollektiivi Ultra Bra austajatele, mille ridadest SMG võrsunud on. Retro-pop kollektiivi Ultra Bra järglane on siirdunud oma eelkäijast rohkem alt-country radadele, segades seda nostalgilise Soome indiga, mis maitseb sama hea kui Juice Fruit näts nõukaajal.

Rootsit esindab sel aastal new wave kooslus CDOAss, kes näitab, mis juhtub siis, kui underground kohtub ABBA popperfektsionismiga. Mahedalt kõrvapaitavat postrocki toob Plink Plonki murule Itaalia indilaulikute kvartett Eveline. Venemaalt saabub skandalistide kuulsusega alternatiivrokkarite grupp Miami Scissors, kelle populaarsus kodumaa underground skenel on paari aastaga nii suureks paisunud, et sealsete klubide seinad võiks vabalt kummist olla.

Eesti indimaastikku esindavad sel aastal mitmed uued ja vanad tegijad. Elegantset lo-fi-nohikute punk-elektroonikat levitab Pastacas. Plink Plonkil traditsiooniks saanud kahemehebändi-lippu hoiab seekord hiljuti taasühinenud legendaarne müraduo Öäk — bänd, millest räägiti aastaid, kuid mida vaid vähesed kuulnud on. Festivalilinna Tartut esindab Eesti stoner-rocki lipulaev Smõuk, kellel lisaks arvukatele ja kõmulistele kontsertidele on portfolios ka oma isiklik rändfestival „Roheline planeet“.

Undergroundi raskekahurväelaste, ansamblite Zahir, Shelton San ja Zhuut liikmed tulevad lavale oma uue kooslusega Don Raul & His Lawyers, mis segab kergelt psühhedeelsel moel vana hea bluesi kokku garaaži-rockiga. Uue tulija kategoorias astub üles garaažibändide võistluse Soundwave’i finalist, Tallinna eestivenelaste ühendus Junk Riot, kellele suurt tulevikku ennustatakse, kui just taevas alla ei kuku. Meloodilisel jazz-elektroonilisel helimaastikel viib rändama duo Cloudspeak.

Lisaks muusikaelamustele pakub Plink Plonk ka silmailu — festivalil avatakse Briti kultusfotograafi Gavin Watsoni fotonäitus skinhead’ide subkultuurist, mis juhatab vaataja skinheadluse juurte ja algsete tõekspidamiste juurde. Kohal on ka aastaid nii skinide kui punkarite elu- ja ajalugu fotoaparaadiga dokumenteerinud Gavin Watson ise. Plink Plonki lõpetab järelpidu GenKlubis, kus oma uut vinüülplaati esitleb ansambel Köök ning astub üles heameeleolumuusikakollektiiv Estraadiraadio. Festivalikülastajad saavad peole festivali käepaelaga. Plink Plonki piletid hinnaga 250 krooni saab kuni 18. juuli õhtuni lunastada Piletilevis — www.piletilevi.ee. 19. juulil koha pealt ostes on piletihinnaks 300 krooni. Festivaliväravad avanevad kell… Meeleolu saab üles kütta aga juba festivali eelõhtul, 18. juulil GenKlubis, kus toimub Plink Plonki soojenduspidu „Päris hea!“. Kontserdi annavad eksperimentaal-jazzi kollektiiv Phlox ning Tartu Popi ja Roki Instituut. Plaate keerutavad DJ-d Al Flanelli, Huns, Liiviste ja Jaan Pehk.