Põhja Konna uus album on sündinud koostöös vokaalansambli Vox Clamantise ning Estonian Cello Ensemble’iga. Lisaks liitusid bändiga uueks kauamängivaks laulja Mikk Dede, löökpillimängija Lauri Metsvahi, avalooks Vanemuise orkestrandid ning lõpulooks helilooja Erkki-Sven Tüür. Plaadilt leiab lisaks Põhja Konna omaloomingule ka seaded Erkki-Sven Tüüri koorilauludest „Taandujad“ ja „Väike eestimaine laul“ ning Rasmus Puuri, Madis Järvi, Erkki-Sven Tüüri, Tõnis Kõrvitsa, Põhja Konna ja Valter Soosalu arranžeeringud kollektiivi In Spe teostest “Uus ja vana”, “Päikesevene”, “Antidolorosum”, “Isamaa” ja “Igavik”. Albumi „Hetk. InSpereeritud Tüürist“ laulud on kirjutatud Henry Kõrvitsa (Genka), Leelo Tungla, Valter Soosalu, Artur Alliksaare, Peep Ilmeti, Doris Kareva, Juhan Liivi ning Hando Runneli sõnadele.

“Meie II kauamängiv sooritab ühise elutunnetuse ja hingamise kaudu samme, hüppeid ja mõttevahetusi üle žanride. See ei ole kannatamine ristil või ärevuse käes higistamine, vaid protsess, mis toob kokku ühise elutunnetuse — olgu see siis väljendatud traadi tõmbamise, tšellopoogna liikumise, kõride ning kopsude, hip-hop’i, trummi põristamise või vibrafoni resonaatorite kaudu. Kui oleme kütnud põnevust üksteise ellu nii jutu kui ka tegudega väljaspool ühist lavalaudade trampimist, siis ei ole ühtegi põhjust, miks peaksime jätma kinni haaramata meid kokku toonud juhustest, vestlustest ja sellest elust ning hetkest, mil pidada polüloogi meile endile kõige sobivamate instrumentide kaudu,“ kommenteerib uut kauamängivat Põhja Konna laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu.

27. detsembril esitletakse albumit koos kollektiividega Vox Clamantis ja Estonian Cello Ensemble, lisaks astuvad üles paar üllatusesinejat. Kontsert algab kell 19.