20.-21. augustil aset leidval festivalil “Põltsamaa Fest” tuleb kolm kontserti.

Esimesel kontserdil “Pekingist Veneetsiani” astuvad Eri Klasi juhtimisel üles Tallinna Filharmoonikud ning Hiinast pärit solist Dilber. Kontserdil kõlab tippaariaid ooperiklassikast.

Sama päeva õhtul astuvad kontserdil “Count Basie 100” lavale ka Estonian Dream Big Band ning solist Dennis Rowland, kes esitavad džässiklassikat.

Järgmise päeva kontserdil “Tango Nuevo” kõlavad Daniel “Pipi” Piazolla ning Villu Veski ja Tiit Kalluste tangorütmid, samuti saab jälgida Juan Votinezi ja Sonia Perralta tangoballetti.

Festivali korraldava Tallinna Filharmoonia juht Jüri Leiten ütles pressikonverentsil, et kontserdid on suunatud nõudliku kõrvaga publikule. “Meie jaoks on esmatähtsad kõrge tase ja sügav sisu. Meelelahutus on alles kolmandal kohal,” sõnas Leiten.

Ta tunnistas, et loomulikult kaasneb sellise festivali korraldamisega risk. “Kardan muidugi. Aga see pole põhjus tegemata jätta. Minu arvates on taolise asutuse nagu filharmoonia eesmärk pakkuda professionaalset kunsti ja väärtustada pikaajalist tööd,” sõnas Leiten BNS-ile.

Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots ütles BNS-ile, et suvised klassikalise muusika kontserdid on Põltsamaa lossihoovis edukalt toimunud juba kaheksa aastat. Kõnealune festival toimub aga esmakordselt.

Festivali piletid maksavad 100-300 krooni.