Vaadeldi artiste alates Elvisest kuni ansamblini Arctic Monkeys, kes on elanud ajavahemikus 1956–2006. Põhiliseks ajendiks võeti number 27 ja uuriti, miks just selles vanuses nõnda palju muusikuid manalateele on läinud, sest lausa maagilise 27-klubi liikmeteks tituleeritud kuulsad enneaegsed lahkujad on näiteks Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain ja Amy Winehouse.

Uuring selgitas välja, et keskmine eluiga varieerub geograafiliselt: USA muusikute keskmine eluiga on 45,2 eluaastat, Euroopa muusikutel saabub surm aga keskmiselt 39,6 aasta vanuselt. Muusikud, kellele elu on kallis, peaksid tegema koostööd bändiga, kuna sooloartistidel on topeltsuur risk surra varem kui mõne bändi liikmetel. Uurija Mark Bellisi sõnul tagab bändisolek selle, et rasketel aegadel on jagatud muret kergem kanda. 

“Sooloartistid on erakud, hoolimata sellest, et nad on kuulsad,” sõnab uurija, kuid toonitab, et erandiks on see, kui muusiku karjäär on kestnud üle 25 aasta — siis ühtlustub eluiga ülejäänud rahvastikuga. "Narkootikumid ja muud meelemürgid tulevad siis mängu, kui muusikul on lapsepõlves olnud ebameeldivaid kogemusi," täpsustab uurija Bellis.