Hellfesti fenomeni ja viimaste aastate suure publikumenu taga on olnud eesrindlik ning erinevaid fännigruppe kaasav esinejate nimekiri. Alates hard-rock’i legendidest ja lõpetades kõige karmimat muusikat viljelevate puntidega. Sinna vahele laiatarbe heavy metal’it ja punki.

Nii klišeelik kui see ka tänapäeval enam ka ei tundu, siis on paljud populaarsed (raske)muusika festivalid saanud alguse just fännide pealehakkamistest, kes on lihtsalt tahtnud näha oma lemmikuid. Majandusliku äratasuvuse on siinjuures toonud fännilt-fännile hoiak ja loomulikult täitmata turusegment. Sama lugu käib ka Hellfesti kohta. Langevate plaadimüükide taustal panevad artistid aina rohkem rõhku kontserttegevusele ning Hellfest on selles vallas raskemuusika tipp Euroopas.

Alates 2006. aastast tegutsetakse Hellfesti nime all ning esimene “sold out” festivali-tiitel saavutati 2010, kui külastajatenumbriks kogunes 70 000, kes tahtsid kolmel päeval näha 115 bändi. 2012 vahetati Clissoni kandis toimumiskohta, et teha ruumi kiirelt kasvavale festivalile. Tulemuseks külastajaterekord – pea 40 000 fänni päevas ning 160 bändi. Peaesinejateks olid siis Guns’n’Roses, Ozzy & friends, Mötley Crüe jt.

Selle aasta esinejatest märkimisväärsete nimede väljatoomiseks peaks ette lugema kõik plaanitavad 165. Omavoliline tippude valik võiks olla aga selline:
- metal muusika ja hard roki legendid Def Leppard, Kiss, ZZ Top, Whitesnake, Accept, Twisted Sister, Krokus, Saxon jt
- raskemamuusika esindajatest tuntumad nimed Morbid Angel, Kreator, Testament, Candlemass, Arch Enemy, At The Gates, Immortal, GodSeed, Marduk, Ihsahn, Neurosis, Cult Of Luna jt
- hardcore ja punkmuusika sõpradele Sick Of It All, Agnostic Front, Nofx, Bad Religion, The Toydolls, Anti Flag jt
- märkimisväärdsed kindlasti ka Prong, Danzig, Volbeat, Korn, Helloween, Bullet For My Valentine, Karma To Burn, Witchcraft, Ghost, Graveyard, Clutch jt
- eestlastele lähedasemad ja tuntumad Europe, Lordi, Mustasch, Amorphis, Korpiklaani

Võrreldes Ida-Euroopa või Saksamaa festivalidega tähendab Hellfestile minek pikemat ning kulukamat reisi. Kohapealne eluolu on aga eelnimetatud fännilt-fännile põhimõtte kohaselt mõistlikes piirides. Kui hea sõprade punt koos, siis ei ole auto või minivan’iga Hellfestile reisimine midagi keerulist. Teistele on ehk abiks kodumaine Metal Travel Agency, kes juba mitmendat aastat eestlasi mugavalt Hellfestile tarnib. Lennukiga Pariisi ja edasi 2 tundi rongiga. Reisivarustus tuleb bussiga järele. Paketi hind koos festivali pääsmega 450 EUR. Omal käel reisijad saavad pileteid siit: http://www.hellfest.fr/tickets.php. Kolme päeva pääsme eest tuleb välja käia 160 EUR-i.

Tahad rohkem teada Hellfestist?
Koduleht – http://www.hellfest.fr/