Tallinna Noorsootöö Keskuse ja MTÜ Rampade Org korraldatud konkursile laekus 53 laulu üle Eesti ning kõigi võitlusel osalenud protestilaulude vokaalosa esitasid noormehed.

Noored vanuses 16 — 26 aastat protesteerisid oma lauludega mitmesuguste teemade vastu, näiteks kool, vanemad, poliitika, naised, abort, narkomaania jne. Muusikastiilidest oli esindatud eelkõige punk ja hip-hop.

Enamik konkursile laekunud laule oli eestikeelseid, mõni üksik ka inglise keeles.

Konkursil osalenud noorte tase oli väga erinev: paljud noored tegelevad muusikaga igapäevaselt, mõningad olid kokku tulnud just võistluse jaoks.

Konkursi žürii koosseisu kuulusid laulja Peeter Tooma, punkmuusik Villu Tamme, Eesti Ekspressi kultuurilisa Areen toimetaja, muusikakriitik ja DJ Siim Nestor, kirjanik Sass Henno, subkultuuri teoreetik ning DJ Ingrid Kohtla ja eesti-vene muusikaaktivist Anatoli Belov, Tallinna Noorsootöö Keskuse direktor Silver Pramann.

Žürii hindas laule laekunud demolugude põhjal, seades esiplaanile laulu sisu, mitte salvestuse kvaliteedi. Konkursi auhinnafond oli 8000 krooni, mis läks jagamisele parimate vahel.

Alates 23. maist võib parimaid lugusid kuulata Tallinna Noorsootöö Keskuse kodulehel.