Fink, kodanikunimega Fin Greenall, on vaheldumisi Berliinis ja Londonis resideeruv laulja, lugudekirjutaja ning produtsent, kelle loomingut on muusikakriitikud nimetanud nii „21. sajandi linnabluusiks“, „põgenemiseks digireaalsusest“ kui omalaadseks „muusikaloo tagasivaatepeegliks“. Ta on koostööd teinud nii soulilalja John Legendiga kui varalahkunud Amy Winehouse’iga ning tema laulukirjutaja-võimeid on ülistanud teiste seas nii Ed Sheeran kui Bon Iver.

Greenalli artistlik teekond sai alguse 1990ndatel aastate keskel, mil nägid ilmavalgust tema esimesed muusikalised katsetused koostöös ambientmuusika produtsendi Hefneriga. Algusaegade sämplikesksest elektroonikast liikus Fink luue aastatuhande keskel neobluusi suunas, jätkates juurtemuusika radadel ka oma seni edukaimal albumil „Hard Believer“ (2014) ning tänavu Ninja Tune’i tütarleibli R'COUP'D Records alt ilmunud plaadil “Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. One“.

Tallinna kontsert leiab aset Finki 15. septembril ilmunud kuuenda stuudioalbumi „Resurgam“ Euroopa tuuri raames. Albumi produktsiooni ees vastutas tuntud briti post-pungi ja alternatiivroki produtsent Flood (New Order, Nick Cave, PJ Harvey, U2, Warpaint, The Killers).

"Flood osales plaadi tegemises alates esimesest demost,“ meenutab Greenall. „Ta pani mind täiesti uut moodi tegutsema – kirjutamisest laulmiseni ja isegi omaenda muusika mõtestamiseni. Usun, et selle tulemuseks on meie seni tugevaim ja sidusaim album.“

Erki Pärnoja juhatab Finki kontserdi sisse oma tänavuse kauamängiva “Efterglow” helidega. Koos samanimelise kohalikest tippmuusikutest koosneva bändiga ette kantav impressionistlike kitarrikäikudega ja ainuomaselt põhjamaise „maastiku-heliriba" tunnetusega kava on Pärnojale toonud juba nii tänavuse Tallinn Music Weeki festivali artistipreemia kui mängukordi kuulsas USA raadiojaamas KEXP.

"Tajun Finki ja enda loomingus mingit sarnast vibe’i, mingit ühendavat meelestatust, nii et usun, et Efterglow sobib sellesse õhtusse väga hästi," tunnistab Pärnoja. Lisaks saab väga põnev olema esineda uue, pisut vähendatud koosseisu ja tavapärasest erineva set-up’iga.”

Enne kontserti linastub saalis Finki ja tema bändi koostatud spetsiaalne filmikollaaž.

Ajakava:
19.00 Uksed, filmikollaaž
20.00 Erki Pärnoja : EFTERGLOW
21.00 Fink

Neljapäeval, 28. septembril aset leidva kontserdi piletid hinnaga 30 eurot on müügil Piletilevis. Kohapeal maksab pilet 35 eurot.