2015. aasta sügisel pakkusid Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond ja kirjandusfestival Prima Vista rokkansamblile Põhja Konn välja idee viisistada kaheksa luuletust Betti Alveri 1966. aastal ilmunud luulekogust „Tähetund“, et tähistada selle 50. aastapäeva. Algselt Tartu ülikooli kirjandusteadlase Mart Velskri poolt valitud kaheksast poeesist jõudis aga 2016. aasta lõpus ilmunud plaadile vaid neli („Selle ilma igav kainus“, „Pigilind“, „Tähetund“ ja „Hulkuv laev“), millele lisandus seitse lugu bändi varasemast loomingust.

Peagi ilmuva vinüülplaadiga viiakse idee lõplikult ellu ning uuele kauamängivale jõuavad lisaks juba ilmunud loomingule ka „Mitte viirastus, meeltepett“, „Hääled“, „Külm puhang lõõtsub“ ja „Suurest haardest“ muusikalised töötlused. Viimased neli poeesi saavad varasematest veidi teistsugusema vormi – luuletused on vinüüli jaoks sisse lugenud näitlejad Anu Lamp, Andres Ots, Lauri Kaldoja ja Karmo Nigula ning selle juurde komponeeritud muusika on sündinud nende lugemisviisist. Viimaste luuletuste muusikaliste töötluste autoriks on Põhja Konna laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu: „Kui teiste Alveri luuletuste puhul pidime rõhuasetused seadma muusika kaudu kohe alguses, siis seekord tundsime, et peame andma teksti kohta käivad valikud neile, kes langetavad sarnaseid otsuseid iga päev. Niisiis lähtume viimase nelja luuletuse helimaastike loomisel tugevamalt nende ideedest.“

Vinüüli "Põhja Konn" esitletakse 16. veebruaril Tallinnas Vabal Laval ja 17. veebruaril Tartus Eesti Rahva Muuseumi teatrisaalis. Esitluste erikülalisena astub mõlemas linnas üles Erki Pärnoja. Piletid saadaval Piletilevist.