Liima moodustavad Taani eksperimentaal-poeetilise indiebändi Efterklang liikmed Mads Brauer, Casper Clausen ja Rasmus Stolberg ning Soome impromuusik Tatu Rönkkö. Reedesel kontserdil esitlevad nad oma eelmise aasta hilissügisel Berliini plaadimärgi City Slang alt ilmunud teist täispikka albumit „1982“.

Albumilt „1982“. kostab nii külma sõja aegse süntpopi kui ka Talk Talki stiilis artrocki kajasid. „Stranger Things“ telesarja ja „Blade Runner 2049“ filmi tuules ilmunud plaat sobiks suurepäraselt mõne ulmedüstoopia heliribaks, ometi ei püüa see jäljendada 1982. aasta soundi, vaid arutleb aja, ruumi ja identiteedi ning nende nihestamise üle ühe põlvkonna alateadvuses.

Albumi manifesti mõõtu nimilugu kehtestab 1982. aasta aga lausa omalaadse null-aastana.
"Usun, et meie kui bändi kollektiivne mälu ja teadvus on vägagi tugevalt mõjutatud meie sünniajast ehk 80ndate algusest,“ selgitab 1982. aastal sündinud Liima laulja Casper Clausen. „See lugu räägib oma sünniaja eest põgenemisest, püüdest sinna naasta ning ka tõdemusest, et kõik see on mõttetu, sest toda aegruumi pole ju õigupoolest enam olemas.“

Liima kontserdi juhatab sisse pea 20 aastat Eesti elektroonilise muusika areenil tegev olnud mitmekülgne artist ja produtsent Taavi Tulev. Ka artistinimede HAPE, Laulan Sinule, Wochtzchée all tegutsenud Tulevi looming ulatub väljasalvestustest autsaiderpopi ja erisuguse elektroonikani ning tema loodud on ka maailma suurim ruumilist helikogemust pakkuva heliinstallatsioon Eesti Rahva Muuseumis. Reedesel etteastel keskendub Tulev loodusest püütuga kombineeritud ambientile, mis annab aimu ka kevadel ilmuva vinüülplaadi „⬤⬤” materjalist.

Kontserdi visuaalkujunduse loob videokunstnik Alyona Movko, kes vastutas muuhulgas ka „Eesti laulu” võiduloo „La forza” suurejoonelise kleidi-projektsiooni eest.

Liima kontsert Erinevate Tubade Klubis toimub reedel, 9. märtsil. Üritus algab kell 19.00, Taavi Tulevi etteaste algab kell 20.00 ja Liima astub lavale kell 21.00.

Kontserdi piletid hinnaga 29 eurot on müügil Piletilevi veebipoes ning müügipunktides üle Eesti.