Luc Ringeisen sündis Prantsusmaal, kuid korraliku technopisiku sai mees külge hoopis Ibizal, kus ta hakkas ise muusikat produtseerima ja tegi ka esimesed katsetused DJ-na kuulsa peosaare välireividel ning asutas 2003. aastal plaadipoe Vinyl Club. Vinyl Club omab suurt rolli viimasel kümnendil erinevate underground muusikastiilide tutvustamisel Ibizal, kus suuremad väliüritused piirdusid enamjaolt Goa Trance’i pidude ja kuulsate megaklubide kommertsliku housemuusikaga. 2004. aastal sai Luc resident DJ-ks klubis Space Ibiza, kuid oma avangardliku lähendemisega tantsumuusikale leidis Luc, et tema koht DJ-na on hoopis klubides Ibiza Underground ja Circoloco.

2005. aastal rajas Luc isikliku labeli Vinyl Club Recordings, mis aitas Ibiza DJ-del avastada ja levitada andekate produtsentide nagu Petre Inspirescu, Jonas Kopp, Anthony Collins jt loomingut. 2008. aastal peale digitaalse muusikaformaadi revolutsiooni müüs Luc oma plaadipoe maha ning kolis Berliini, kus ta leidis oma tõelise kodu nii DJ, artisti kui ka labelibossina.

Oma esimestest produktsioonidest alates on Luc välja arendanud väga omapärast muusikastiili, mis on sügav ja eksperimentaalne ning sobib hästi ka psühhedeelsematele afterhours-sessioonidele. Tema loomingut on avaldanud ka sellised labelid nagu Safari Electronique, Movida, Darkroom Dubs ja Karat Records. 2011. aastast alates on Luc resident DJ Berliini klubis Club der Visionaere, kus ta saab oma uut loomingut rahva peal testida settide näol, mis võivad teinekord kujuneda enam kui 12 tunni pikkusteks.

Itaaliast Napolist pärit Francesco De Luca armastus muusika vastu sai alguse juba varajases eas, kui ta avastas enda jaoks oma esimesed vinüüplaadid ja grammari. Peatselt arenes sealt välja eriline kirg vanakooli house muusika vastu, tema varajaste lemmikute hulka kuluvad Larry Heard, Frankie Knuckles, MAW, Chez Damier, Ron Trent, Full intention jne. Sellest vanemast housemuusikast on Francesco tänaseks jõudnud techno ja minimal muusika juurde kui pühendunud DJ, kes eksperimenteerib ja arendab oma oskusi ka produtsendina. Francesco on resident DJ Chalet Clubis ja OHM-is ning omab live-streaming projekti "No Signal", mis asub Kreutzbergis, Berliini südames.

Loe lühiintervjuud Francesco De Luca'ga:

Kuidas sa iseloomustaksid oma saundi DJ-na?

Ma üritan alati oma settidesse tuua midagi uut, et ma ei kordaks ennast ja et ka mul endal oleks üllatusi. Aga üldiselt kõik lood mida ma mängin või vinüülid, mida ma ostan, ma ajan neis taga erilist groove’i. Ma armastan groove’i ja ma armastan kick'i! Ma üritan oma settides jutustada musikaalse loo, mis viib sind rännakule läbi minu tunnete muusika vastu. Ma ei sea end kastidesse, mis puudutab konkreetseid žanre aga kõikidel lugudel, mis ma mängin, on miski, mis neid minu jaoks ühendab.

Miks on Berliin Euroopa techno pealinn?

Ma olen 24-aastane ja elanud Berliinis aastast 2011. Ma pean tunnistama, et see linn inspireerib mind ja on andnud mulle väga palju. Berliinis olles tunnen ma end alati vabalt ja enesekindlalt, mis võimaldab mul avastada uusi resonanse. Berliini võib pidada tegelikult maailma techno pealinnaks, sest mitte kusagil mujal pole võimalik iga nädal leida 50 kuulsat DJ-d erinevates klubides üle linna. Tänu oma muusikale on mul olnud võimalus mängida ka techno sünnikohas Detroidis, kus techno scene on endiselt väga võimas. Aga minu enda muusikat on mõjutanud kodupaigas Vahemere äärsed saundid, kus rõhk on gruuvil, trumil ja percussionil. Minu sünnikohas Napolis on pärit ka James Senese, Tullio De Piscopo ja Enzo Avitabile.

Mida tead sa Eesti ja Tallinna kohta?

Ma olen Tallinnast palju kuulnud, tean, et Tallinn valiti Euroopa Kultuuripealinnaks aastal 2011, mis tähendab, et linnas peab olema väga hea vaib. Ootan põnevusega et tutvuda Tallinna undergroundiga, kohtume peagi!

Berlin Tanznacht toimub juba sel reedel klubis 9/11, aadressil Tulika 9/11. DJ-d Luc Ringeisen ja Francesco De Luca mängivad kahekesi kokku 9 tundi, mis Berliini meestele on igapäevane nähtus. 9/11 avab oma uksed reede õhtul kell 23.00. Vaata üritust ka Facebookist!