“Mul on nii palju lemmikbände, et kui mult küsitakse, mis on su lemmikbänd või -raamat, siis ma alati vastan, et ma pole 5-aastane, kelle lemmikvärv on sinine. Elu on toone täis!” nentis ta naerdes, kuid nõustus sellega, et üks lemmik Ramones langeb tõepoolest küsimusi esitanud muusikaajakirjaniku Mart Niineste eelistustega kokku.

“Olgem ausad, muusika ei ole tavaline harrastus riigipeade hulgas, seetõttu ei oska ma nimetada kedagi, kellel oleks selline kiiks…,” sõnas ta vastuseks küsimusele, kui palju ta veel presidente tunneb, kellel oleks piisavalt muusikaalaseid teadmisi, et säärast kogumikku üllitada.

“Ma ei pannud plaadile neid lugusid, mida minu eakaaslased nagunii mäletavad. Kogu point oli, et peale 4-5 loo, mida kuulati, oli veel hulk asju, mis mõjutasid ja mis minu meelest on huvitavad!” selgitas ta.

Millised olid presidendi esmakokkupuuted muusikaga? Millise riigipeaga on olnud siiani mõnusaim muusikajuttu ajada ja kellele neist ta oma plaadi kinkida kavatseb? Millise loo plaadilt ära jäämisest on tal enim kahju? Kuidas suhtusid Ilvese vanemad poja muusikahuvisse ja kelle kontserdile viis isa poisi, kui too oli alles 13-aastane?