Pärast 17 aastast vaheaega astub lavalaudadele Pantokraator! Vaikuseaastatele järgnenud tõsine ettevalmistusperiood kulmineerub sel kevadel kolme Pantokraatori albumiga - avaldamata lugude remasterdatud cd, 1990ndal aastal väljaantud vinüüli täiendustega cd remaster ning täiesti uue materjaliga album. Kodumaistest esinejatest on lisaks kinnitatud KGB pidevas huviorbiidis tiirelnud ning Eesti NSV võimude tagakiusamisobjektiks olnud Velikije Luki. Laulja Ivo Uukkivi sõnul on Velikije Luki 1980ndate aastate vihased, aga samas lõbusad protestilood aktuaalsed ka tänases Eestis: "Kõik lood sobivad ideaalselt tänasesse päeva, neile on aastatega olulisust ja tähendusi hoopis kuhjaga juurde tulnud. "Tallinn põleb" kutsub inimesi üles valvsusele, sest miski pole muutunud - linn põleb edasi nii otseses, kui kaudses mõttes."



Esinejate nimekirjast leiab veel seto verega mehehakatised Zetod, kes pärjati Eesti Muusikaauhindade jagamisel oma teise plaadiga aasta etno/folk artistiks; Metsatöllu, kes on esinenud festivalil algusaegadest peale ja teeb seda ka tänavu; Eesti industriaalmetali ristiisad Pedigree, kellel ilmub kevadel uus album; ja Kosmikud, kelle viimane plaat "Ainus, mis jääb, on BEAT" tõrjus albumimüügiedetabelites esikohal ka nimesid nagu Metallica, AC/DC (ja isegi Enya).



Rabarocki esinejatest on välja kuulutatud juba elektropopi kuningas Gary Numan (UK), post-punk bänd These New Puritans (UK), industriaalmetali pioneerid KMFDM (GER) ja hard-rock punt The Wildhearts (UK)!



Uutest esinejatest saavad esimesena teada Rabarocki meilinglistiga liitunud. Registreeru festivali lehel www.rabarock.ee.

Rabarocki festivalipassid, soodushinnaga 695 krooni, on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides üle Eesti. Eelmisel aastal külastas festivali 12 000 muusikasõpra.

Kuidas üks peaesinejaid Viikate kõlab, vaata videost! Tegemist on ühe lõiguga eelmise aasta Viikate kontserdist, mille bänd andis Helsingi legendaarses roki-klubis Tavastia!