Tänavu on Battery Ööklubi pea topelt suurem. “Eelmisel aastal oli Ööklubisse nii suur tung, paljud ei mahtunudki peole ja pidid alevi vahel ringi rokkima. Võtame tänavu kultuurimajal ühe seina ajutiselt eest ja teeme klubi suuremaks,” räägib Battery Ööklubi pealik Cram. “Sel aastal on festivalikülalistel võimalus endale Ööklubi pilet juba päeval platsilt ära osta, mis tagab kindla sissepääsu peole,” soovitab Cram.

Battery Ööklubis esinevad reedel, 9. juunil Winny Puhh ja Plaan B, plaate mängib DJ Hämäläinen. Laupäeval, 10. juunil esinevad Taak ja Tribute To Nirvana, DJ puldis möllab 4-got-10.

Winny Puhh on Põlvast pärit bänd, kelle stiili nimetatakse huumorirockiks ja seto-pungiks. Fakt on see, et nalja nad mõistavad ja seda on kuulda ka nende värskelt debüütalbumilt “Täämba õdagu praadimi kunna”. R2 Aasta Demo 2005 võitjad murdsid raadioeetritesse hitiga “Nuudlid ja hapupiim” ning kütsid alles hiljuti Clawfingeri jaoks publiku kuumaks.

Taak loodi 2005 aasta novembris kui paralleelbänd doom-metal bändile Dawn of Gehenna. Tegijad on samad, sõnad nüüd eesti keelsed. Debüütalbumi “Koerapööriöö” muusikastiiliks on ugri-doom. Eesti Ekspressis ilmunud arvustuses nimetab Mart Kuldkepp Taaga muusikat ugrilastele kohustuslikuks vanakooli metaliks ja teatab, et “laulusõnade koha pealt on Mart Kalvet tõstnud Eesti metal’i uuele kvaliteeditasemele, radadele, millel varem on rännanud Ultima Thule ja Ruja.”

Lisaks Winny Puhhile astub reedel lavale Tallinna kollektiiv Plaan B (www.plaanb.net), kes on Ott Arderi surematud lasteluuletused rockmuusikasse vorminud. Laupäevase ööklubi programmi lõpetab aga pealinna muusikute projekt Tribute To Nirvana, kes pakub oma nägemust kõigile tuttavast grunge-klassikast.

Battery Ööklubi pilet maksab festivalipassi omanikele vaid 50 krooni, teistele 100.