Grandmaster Flash oli esimene inimene, kes pani esimesena füüsiliselt oma käe vinüülplaadile ja hakkas sellega manipuleerima. Samuti on ta üks väheseid Eestit väisavaid staare, kes on jäädvustatud Rock and Roll Hall of Fame'le.

Seitsmekümnendate lõpus lõi Grandmaster Flash oma grupi The Furious Five. Kuulsus kasvas, mida vaatemängulisemaks muutus Grandmasteri vinüüli mängimine, milleks ta kasutas sõrmi, varbaid, küünarnukke ja kõiki vahendeid, mis olid käeulatuses.

Grandmaster Flash ja the Furious Five said Platinum-plaadi staatuse singliga "The Message". Singel "The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel" viis aga hip-hop muusika suure publikuni – see oli esimene dj poolt loodu, mis salvestati. Edasine on juba ajalugu, mida tegid sellised lood nagu "Superappin", "Freedom", "Larry’s Dance Theme" ja "You Know What Time It Is".

Tänasel päeval on Flashil iganädalane show "Sirius The Flash Mash" raadiojaamas Hot Jams 50. Tegemist on kaleidoskoobiga Flashi väga erinevast muusikamaitsest. Flash on oma seni kestva karjääri jooksul võitnud väga palju muusikaauhindu – mh. VH1 Hip Hop Honors; BETi The Icon Award panuse eest hiphop muusikasse, Elutöö auhind RIAAlt ja Bill Gates’i Vanguard Award.

Olgugi, et Grandmaster on olnud muusikaäris väga palju aastaid, ei näita ta mitte mingisuguseid väsimusemärke. Ta esineb ja mängib. 2009. aastal andis välja albumi "The Bridge - Concept of a Culture" ning mõni aeg tagasi ilmus poelettidele ka tema mälestusteraamat "The Adventures of Grandmaster Flash – My Life My Beats".

Piletid Grandmaster Flash kontserdile hinnaga alates 22 EUR tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti reedel, 9. septembril kell 10.00.