Suurimad nimed tänavusel festivalil on metalcore kuulsus Caliban (Saksamaa), doom-metali kuningad Candlemass (Rootsi), nihilistlik Shining (Rootsi), Briti proge-rokkarid Threshold (Inglismaa) ja harva kontserte andev industriaalse kõlaga Anaal Nathrakh (Inglismaa). Kodumaistest tegijatest astuvad esireas lavale esikalbumi “Hiiekoda” ümber punutud kavaga Metsatöll, vaid valitud kontserte andvad Kosmikud, festivaliks üle mitmekümne aasta kokku tulnud Aggressor, punk-legend J.M.K.E., värske koosseisu ja kavaga Forgotten Sunrise, uut plaati esitlev Herald ja paljud teised.

“Kui mõnel aastal annavad festivalile põhitooni paar suurt bändi, siis tänavu on nimekaid artiste rohkem ja nii on meil võimalik pakkuda muusikaelamust erineva maitsega festivalikülastajatele,” teatab peakorraldaja Kaido Haavandi. “Mõlemad õhtud on täidetud tipptasemel esinejatega, stiililt progest ekstreem-metalini välja. Ja ka kõigil siinsetel tegijatel on pakkuda midagi uut ja värsket — selles suhtes võib nimekirjaga täielikult rahule jääda!”

Hard Rock Laager on toimunud Vana-Vigalas juba 2002. aastast ning on tänaseks kujunenud raskema roki ja metali austajate jaoks suve oodatuimaks sündmuseks. Külastajad on kõrgelt hinnanud festivali tasemel bändidevalikut, head seltskonda ning üldist sõbralikku atmosfääri ja mõnusat äraolemist Vana-Vigala looduskaunis jõekäärus, kus ei puudu kuumade suvepäevade puhul ka ujumisvõimalus.

“Festival on leidnud iga aastaga aina rohkem sõpru,” nendib Kaido Haavandi, “ja seetõttu peame me alati arvestama kasvava publiku ja nende ootuste ja vajadustega. Tänavu on meil jälle suurem toidu- ja joogivalik, kaubandusala nänniletid on pikemad ja samuti saab telklaagris osa võtta erinevatest võistumängudest. Kes soovib, vaatab peaesinejaid jõe äärde püstitatud tünnisaunast!”

Hard Rock Laagri piletid on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamadest, internetist saad pileti siit. Soodsamaid fännipasse müüvad Tallinnas klubid “Tapper” ja “Woodstock”, Tartus ning Pärnus kauplused “Muusik”. Liitu üritusel osalejatega Facebookis ning kogu värskeimat info ja uudiseid festivali kodulehelt.