“Olen albumi kallal nüüdseks tööd teinud pea kuus aastat. Alustasin sooloprojekti, sest olin aastate jooksul omandanud kaheksa instrumendi mängutehnikad ning et selleks ajaks olid ka mu eelnevad bändid laiali läinud, tundus see parim lahendus, et lood sahtlisse seisma ei jääks,” räägib muusik omanimelise projekti tagamaadest. Värskelt kauamängivalt leiab ühtekokku 16 lugu, mida on autori sõnul keeruline žanriliselt piiritleda. “Mu muusika on segu progressiivsest rokist, melanhoolsest skandinaavia jazzist, singer-songwriteri stiilist, country’st ja funkist, kus kostub ka ambientseid nüansse ning sümfoonilisi elemente keelpilliorkestri partiidest,” kirjeldab muusik enda loomingut.

Plaadil teevad kaasa üle 50 tuntud muusiku Eestist, Rootsist, Saksamaalt, Inglismaalt ja Hollandist, mis lennutas Rauno Pella ühtekokku 13 stuudiosse üle Euroopa. Lisaks kohalikule jazzmuusikute ja lauljate koorekihile on albumil kaasategevad teiste seas trummar Gavin Harrison (Porcupine Tree, King Crimson, Steven Wilson, Pineapple Thief) solist Anneke van Giersbergen (Devin Townsend Project, The Gathering, Within Temptation, Anathema jt) ja trummar Morgan Ågren (Frank Zappa, Fredrik Thordendal's Special Defects, Devin Townsend) ning suurusugune Babelsbergi Filmiorkester (Rammstein, Bryan Adams, Sting, Celine Dion).

Kauamängiva loomisprotsess kulges muusiku sõnul üle kivide ja kändude, aga inspireerivalt. “Palju rõõmu ja pisaraid, aega ja ohverdusi. Lühidalt on tegu mu kaootilise elu soundtrackiga, mis koondab enda alla viimase 6 aasta parimad lood,” ütleb Pella.

Album ja kontsert on pühendatud muusiku varalahkunud sõbra Priit Pobbuli mälestuseks, kes on ka viie loo sõnade autor. “Priit oli, on ja jääb mu parimaks sõbraks. Loodan, et isegi kui ta hing väljaspool mateeriat kuskil ringi tiirleb, siis vahest ehk on ta rahul, et meie ühise unistuse plaadi ilmumise ja kontserdi toimumisega ellu viin. Ning võimalikult palju inimesi viimaks ometi tema meeletult suurest pärandist teadlikuks saavad.”

Neljapäevasel kontserdil astub üles 9-liikmeline bänd koosseisus Triin Lutsoja (vokaal), Henno Kelp (bass), Oliver Mazurchack (kitarr), Martin Tamm (kitarr), Karl-Juhan Laanesaar (löökpillid), Madis Muul (klahvpillid) ning Aleksandra Kirikal ja Cariné Jessica Koskla (taustavokaalid). Lisaks albumimaterjali esitamisele on tulemas ka külalisesinejad, üllatused ning kogu kontsertõhtut saadab suurejooneline valgusshow.

Kuula lugu "Breathe" SIIT!