Eesti bändi liikmete sõnul on Elephants From Neptune sama ettearvamatu kui rotveiler spordikotis. Alates 2010. aastast on Elephants From Neptune koosseisus Robert Linna (vokaal, kitarr), Markko Reinberg (kitarr, vokaal), Rain Joona (bass) ja Jon Mikiver (trummid) loonud endale omapärast riff-rocki ning nende looming on saanud Eesti underground-skene lemmikuks, kogudes toetust nii fännidelt kui ka muusikakriitikutelt. Selle aasta kevadel andis bänd välja omanimelise debüütalbumi ning esitles seda kolme kontserdiga Tallinn Music Week’il. Hinnatud muusikablogi «Drowned In Sound» nimetas ansambli festivali parimaks Eesti bändiks, Elephants From Neptune’ile langes osaks ka mitmete välismaiste delegaatide heakskiit. Möödunud nädalavahetusel andsid muusikud ülimenuka kontserdi festivalil Positivus ning käimasoleval nädalal on Elephants From Neptune’i uus singel «You Are The Sun, I Am The Moon» Raadio 2 saate «Pleier» nädalalugu.

Järgmisel esmaspäeval, 30. juulil astub Elephants From Neptune Tallinna Lauluväljaku lavale Red Hot Chili Peppers’i kontserdi soojendusbändina. Ansambli juhtfiguuri Robert Linna sõnul on näidanud Red Hot Chili Peppers neile, kuidas mängida, hinnata oma muusikat ning kuidas jääda bändiks. «See kõik oleneb hetke tajumisest ning südame ja munadega mängimisest. Sa oled see, mida sa hetkel mängid. Mäletan, kui umbes aasta tagasi vaatasime bändiga Red Hot Chili Peppers’i kontsertsalvestust «Off The Map'i» umbes miljon ja kolmandat korda, unistades, et kui äge oleks nende tüüpidega koos mängida. Ja nüüd siin me oleme ja võimatu on kirjeldada, milline au see on. Nende muusika on alati olemas olnud meie jaoks, ajades siis hulluks või tuues koju tagasi. Iga Peppers’i looga seondub mingi tunne või mälestus,» kommenteeris Linna.

Maailma tuliseim bänd Red Hot Chili Peppers esineb Tallinna Lauluväljakul 30. juulil ainsa välikontserdiga Baltimaades. Tallinnas esitab bänd lugusid oma uuelt kauamängivalt «I'm With You» ja kindlasti ka valiku varasema loomingu paremikust - esitusele tulevad sellised lood nagu «Can’t Stop», «The Adventures of Rain Dance Maggie», «Californication», «Otherside», «Give It Away», «Under The Bridge», «By The Way», «Dani California» jpt.