Üks õhtu, kaks saali, 7 jõulist bändi - Ensiferum (FIN), Moonsorrow (FIN), Kiuas (FIN), Crimfall (FIN), Metsatöll, No-Big-Silence ja Nevesis. Piletid on müügil Piletilevis ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti ning uste avanedes Rock Cafes.

Spinefarm Records on Soome plaadifirma, mis alates 2002. aastast on Universal Music Groupi osa. "Spinefarm Records on Universal Music Groupi väga oluline alalabel, mis on keskendunud metal-muusika levitamisele ja on juba 20 aastat toonud kuulajateni suurepärast rasket rockmuusikat," ütles Universal Music Baltics manager Leen Kadakas. "See fakt väärib ilmselgelt korralikku tähistamist nii siin- kui sealpool Soome lahte. Spinefarm Festivali näol on kindlasti tegemist aasta metal-sündmusega, kus kontsentreeritud kujul on võimalik saada korralik metal-elamus," lisas Spinefarm Recordsi esindaja Teemu Suominen.

Suurejoonelisel metalmuusika festivalil ühendavad muusikalised jõud Soome ja Eesti parimad raskema muusika esindajad.

Metsatöll on Eesti folk-metal ansambel ning enamik nende laulusõnadest on inspireeritud eestlaste muistsest vabadusvõitlusest. Metsatöll alustas tegevust 1999. aastal, samal aastal ilmus ka nende debüütalbum "Terast, mis hangund me hinge".

No-Big-Silence astus esimest korda laiema publiku ette 1995. aastal Rock Summeril. Bänd viljeleb tihedalt elektrooniliste helidega läbipõimitud rockmuusikat. Lisaks iseloomustab bändi enneolematu lavategevus, suurepärane heli ja innovatiivsus.

Nevesis on speed-rock-power-kvartett Paidest ning Jägermeister Rock Liiga võitja.

Ensiferum on Soome metalbänd, mille muusika ja sõnad on mõjutatud viiking metalist, folk metalist, meloodilisest death metalist, heavy metalist ja Soome rahvuseeposest Kalevala.

Kiuas on 2000. aastal loodud Soome metal bänd, mille muusikas on heavy metali, power metali ja extreme metali mõjutusi. Bändi loomingus on lugusid, milles kõlab ka progressiivse metali noote. Bändi lugude tekstid on aga mõjutatud soome mütoloogiast.

Moonsorrow on 1995. aastal loodud soomekeelset muusikat esitav viiking metali mõjudega meloodilise ja raske metali bänd. Bänd on saanud tunnustust ka väljaspool kodumaad, esinedes muuhulgas Saksamaal ja Põhja-Ameerikas.


Crimfall on 2007. aastal loodud Soome folk metal bänd. Crimfalli debüütalbum "As the Path Unfolds..." ilmus 2009. aastal.

Piletid aasta vägevamaile metalfestivalile hinnaga alates 10 € on müügil Piletilevis ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

Rock Cafe uksed avanevad 15. oktoobril kell 20.00. Festivalil kehtib vanusepiirang 18 eluaastat.