“Käisin Haapsalus 2Cellos kontserdil ja kuna meie lapsed mängivad keelpille ja üks lastest tšellot, siis ostsime perele piletid kontserdile, mida olime kaua oodanud. Kohapeal selgus aga, et tegemist polnudki 2Cellos kontserdiga nagu reklaamiti,” kirjeldab nördinud ema. “Läksime kohale kell 18 nagu piletil kirjas, kuid kui olime Haapsalu lossihoovi sisenenud, nägime laval olevatelt tabloodelt, et 2Cellos hakkab mängima hoopis kell 22 ja neli tundi enne seda mängivad täiesti tundmatud alternatiivrocki ansamblid. Muusika oli väga vali, lossihoovis polnud võimalik olla. Soovisime minna välja ja hiljem tagasi tulla, ent kontserdialalt väljumiseks ja uuesti sisse tulemiseks pidi soetama eraldi käepaela, mille eest küsiti 10 eurot ehk neljale inimesele kokku 40 eurot.”

Naise sõnul oli kontserdiala nii täis müüdud, et kõnealused 4 tundi oleksid nad pidanud seisma püsti ülivaljus müras lauspäikese käes alal, kus polnud ruumi liikumiseks, veel vähem istumiseks. “Imestan, kuidas oli lubatud müüa üldse nii palju pileteid kohta, kus on ainult üks kitsas väljapääs — ühtegi käigurada polnud. Kui sellel territooriumil oleks midagi juhtunud, poleks keegi sealt müüridega piiratud alalt välja saanud,” kirjeldab ta. “Otsustasime, et lahkume lossihoovist umbes kell 20 ja soovime piletiraha tagasi, kuna kontserti, mille piletid me ostsime, me ei kuulnud. Piletitel oli kirjas ainult 2Cellos, ka kõikidel plakatitel, reklaamidel, internetibänneritel ja mujal. Mitte kuskil ei mainitud teisi bände,” väidab ta.

Naine pöördus veel samal õhtul kontserdi korraldaja poole sooviga raha tagasi saada, ent sai väga “huvitava” vastuse osaliseks. ” :)))) võtke üks apelsini mahl ja nautige aktuaalset kaamerat, see on üks kindel asi kindlal kellajal… sest ei ole vaja trügida festivalile, kui see tegelikult teid ei huvita,” kirjutati talle Rock In Haapsalu ametlikult e-maililt (kirjapilt muutmata toim.). Naine pöördus seejärel tarbijakaitsesse, kust pole vastust veel tulnud.

Rock In Haapsalu pressiesindaja Reno Hekkonens lahkab murelikku pöördumist üksikasjalikult ning vastab püstitatud küsimustele järgnevalt: “See on väga kiiduväärt, et tuuakse keelpilli õppivaid lapsi kontserti kuulama, aga mis mõttes polnud 2Cellose kontsert? Kelle kontsert see siis oli? Nagu ma ka eelmise uudise juures selgitasin, oli ajanihe tingitud sellest, et ootasime ühe esineja kohvrit tema enda palvel viimse hetkeni. Vali muusika? See on rokkfestival, mitte kammerlik salakontsert. Lisaks, tasuline piletipael on kasutusel enamikel festivalidel selleks, et ära hoida edasi-tagasi saalimist, mis raskendab teiste külastajate sissepääsu platsile. Jah, kontsert oligi välja müüdud, aga miks nad lauspäikese käes seisid ja tekile ei istunud? Väited, et alal oli vaid üks väljapääs, on vale — on ka teine värav, mis toimis tehnilise väravana ning seda saab kriisiolukordades alati kasutada. Piletite arv vastas täpselt ala võimalustele, ei rohkem ega vähem. Väide, et reklaamitud oli vaid 2Cellose kontserti, on samuti vale, vaadaku järgmine kord tähelepanelikumalt reklaamkuulutusi. Ja lõpetuseks, Tarbijakaitsesse avalduse tegemine on iga inimese absoluutne õigus.”

Korraldaja läkitab koos vastustega Kroonikale ka ürituse reklaamplakati, kus on kõik esinejad välja toodud: