Metalit, industriali ja hip-hoppi sünteesiv ülienergiline rootsi-norra päritolu Clawfinger sündis 1988. aastal, kui helilooja, sündimängija ja taustalaulja Jocke Skog läks tööle Rosenlundi haiglasse Stockholmi lähistel ja kohtus seal uue kolleegi, tulevase laulja Zak Telliga.

1990 ühinesid nendega norralastest kitarristid Bard Torstensson ja Erlend Ottem, kes kolisid Rootsi ja hakkasid tööle samas haiglas. 1993. aastal nägi ilmavalgust bändi enda välja antud esikalbum “Deaf Dumb Blind”.

Albumi võtsid ühtviisi soojalt vastu nii kriitikud kui ka publik, seda müüdi üle 600 000 eksemplari ja pärjati kahe Grammy auhinnaga.

Eilseks peaesinejaks oli Mustaschi. Bändi kohta on öeldud, et selle liikmetele ei lähe absoluutselt korda, mis on muusikas parasjagu trendikas.

Nende jaoks on täiesti ükskõik, kas mingi riff on piisavalt moodsa kõlaga või mitte. Kui miski tundub hea, siis seda ta järelikult ka on.

Bändi seni viimane stuudioketas “Latest Version of the Truth” on saanud kiita nii kodumaal Rootsis (kus bändi pärjati kohaliku Grammyga) kui ka mujal. Bändi liikmed ise on 100% kindlad, et tegemist on seni parima albumiga.

Vaata pilte reedeõhtustest esinejatest SIIT