Šotimaalt pärit rokkbänd Biffy Clyro jõuab oktoobris fännide rõõmuks taas Eestisse. Eelnevalt kaks korda Rock Cafe ülikiirelt välja müünud artist esineb sel korral Saku Suurhallis ning Tallinna kontsert saab olema bändi ainus ülesastumine Baltikumis.

Biffy Clyro on tegutsenud alates aastast 1995 ning saavutas suurema tuntuse oma 2007. aastal ilmunud neljanda stuudioalbumiga “Puzzle”. Järnesid albumid “Only Revolutions” (2009) ning “Opposites” (2013), millest viimane jõudis Suurbritannias ka plaadimüügi edetabelis esikohale. Rokifännidele ei ole kindlasti võõrad Biffy Clyro hitid “Many of Horror”, “Bubbles”, “Stingin’ Belle”, “That Golden Rule” ja “Mountains”. Bänd on võitnud ka mitmeid auhindu tuntud muusikaajakirjadelt NME, Kerrang! ja Q.

Selle aasta 8. juulil andis energiast pakatavate live-esinemiste poolest tuntud bänd üle kolme aasta välja uue albumi. “Ellipisis” on bändi seitsmes stuudioalbum ning esimesed nädalad on möödunud üliedukalt – plaat on jõudnud müügiedetabelite tippu nii Suurbritannias, Saksamaal, Šveitsis, Austrias kui ka mitmes teises riigis. Albumi esitlustuurile suundub bänd oma produktsiooniga ja Tallinna kontsert saab olema sama võimas nagu kõik teised suured areenikontserdid mujal Euroopas.
Biffy Clyro on tuurile suundumise eel ülimalt elevil ja seda põhjusega – eelmisel aastal andis bänd vaid ühe kontserdi. Sel aastal astub bänd enne tihedat tuurisügist üles ühe peaesinejana näiteks Readingu ja Leedsi festivalidel.

Biffy Clyro annab 27. oktoobril kontserdi Tallinnas, Saku Suurhallis. Piletid tulevad Piletilevisse müügile sel reedel, 22. juulil. Esimesed 500 seisupiletit müüakse erihinnaga €29 ning seejärel tõuseb hind €34 peale.