1853. aastal Uppsala ülikooli juurde asutatud OD on kahtlusteta üks rootsi muusikakultuuri alustaladest. Koori ees on aastate jooksul seisnud sellised põhjamaade muusikalukku sügavaid jälgi jätnud dirigendid nagu Hugo Alfvén ja Eric Ericson. Rootsis ja kaugel tema piiride taga on OD tuntud kui põhjamaiste meeskooride mõõdupuu.

OD kaubamärgiks loetakse nende unikaalset "põhjamaist kõla", mis ligi 100-liikmelise koori puhul oma kerguse ja selgusega erineb meil rohkem levinud raskemast ja jõulisemast meeskoorikõlast.

OD tegevuse mahust ja laiahaardelisusest annab tunnistust tänavu koori repertuaari baasil loodud meeskoorinootide interneti andmebaas, kus on praeguseks üle 5000 nooditiitli. Sellega kujutab andmebaas endast maailma üht suurimat süstematiseeritud meeskoorinootide kogu.

OD auliikmeks on Rootsi kuningas, kes palus kooril muuhulgas laulda oma 50. juubeli pidustustel. Koor esines sel aastal ka Taani kuninganna Margarethe 60. juubelil. Märkimisväärsete esinemiste hulka tuleb kindlasti lugeda muusikalise osa kandmine Nobeli preemiate jagamise pidustustel 1993. aastal.

Üheks tähelepanuväärsemaks välisesinemiseks peab koor vähestele välismaalastele avanenud võimalust osaleda Londonis, Royal Albert Halli traditsioonilistel Proms-kontsertidel, kus esineti Neeme Järvi taktikepi all koos Göteborgi Sümfoonikutega.

Kooril on pikk koostöötraditsioon mitmete tuntud solistidega, nende hulgas Barbara Hendricks, Håkan Hagegård, Ann-Sofie von Otter ja paljud teised. Huvitavatest projektidest tasub nimetada OD poolt 1996. aastal MTV jaoks tehtud muusikavideo Jan Sandströmi poolt spetsiaalselt selleks puhuks kirjutatud loost "The Singing Apes of Khao Yai".

Eesti publik sai OD esinemistest viimati osa 1985. aastal, kui nad oma eelmise Eesti turnee raames andsid kontserte Tallinnas ja Tartus. Lisaks Neeme Järvile on kooril olnud veelgi sidemeid eesti muusikaeluga. Veljo Tormis on OD auliige 1985. aastast. Järgmisel kevadel plaanitakse jätkata 1998. aastal alanud koostööd Tõnu Kaljustega. OD dirigendiks on alates 1991. aastast rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustatud kooriekspert ja paljude konkursside zhüriide liige Robert Sund. Lisaks OD dirigeerimisele on Robert Sund Stockholmi Kõrgema Muusikakooli koorimuusika ja koorijuhtimise õppejõud ning üle maailma hinnatud meistrikursuste juht.

Koori viimane CD, selle aasta kevadel ilmunud "Schubert Male Choruses" on rootsi meedias saanud väga positiivse kriitika osaliseks.

Orphei Drängari kontserdid Eestis toimuvad Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori ja Eesti Kontserdi koostöös.