Soilwork on rootslaste meloodilise death metali au ja uhkus Göteborgi piirkonnast. Aastal 1995 Inferior Breedi nime all alustanud ning mõni aasta hiljem juba Soilworki kuues tegutsev viisik on fänne juba algushetkedest võlunud huvitavate meloodiate ning karmi kõlaga, mida ilmestab samalaadselt kord karmilt karjuv, kord meloodiliselt laulev vokaal. Soilwork on suutnud saavutada midagi enamat, kui lihtsalt välja paista kümnete Rootsist esile kerkivate bändide seast. Vaatamata kompromissitule lähenemisele ning julgetele katsetustele tekitasid nad ärevaid laineid juba esimeste plaatidega ning arvukad tuurid üle maailma ja festivaliesinemised kümnetele tuhandetele fännidele tagasid selle, et iga järgnev plaat langes aina soodsamale pinnasele.

2005. aastal ilmunud album “Stabbing the Drama" oli Soilworki jaoks määrava tähtsusega ja seda võib pidada kui teetähiseks. Albumi ilmumisele järgnes 18kuuline maailmatuur ja esinemiskoht festivalil Ozzfest koos ansamblitega Black Sabbath ja Iron Maiden.

Tänavu 1. märtsil ilmunud albumile “The Living Infinite” eelnes 8kuuline kirjutamis- ja salvestamisprotsess. “The Living Infinite” näol on tegemist on esimese duubelalbumiga meloodilise death metali ajaloos. Kauamängivaga tõestab Soilwork taas, et pidev tuuritamine ei ole loomeprotsessile mingit mõju avaldanud, kusjuures paljud kriitikud on albumit nimetanud Soilworki tugevaimaks teoseks.

Ajakiri Alternative Press on Soilworki paigutanud 25 maailma kõige tähtsama metal bändi nimistusse.

Piletid Soilworki kontserdile hinnaga alates 18 eurost tulevad müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti reedel 10. mail. Kontsert on vanusepiiranguta