Katatonia uus kauamängiv «Dead End Kings» näeb ilmavalgust 27. augustil ning muusikud ise nimetavad materjali bändi seni kõige ambitsioonikamaks ja liigutavamaks. «Uus plaat räägib inimese mõistuse koridoridest, kust ei ole tagasiteed. Nendes käikudes oled alati kuningas või kuninganna ning seda enda seaduste järgi, isegi tupikus olles. Kanna oma koormat uhkusega. See on see, mida me teeme - juba teist aastakümmet järjest. Kuningad, sest me usume sellesse, mida me loome, iseenda häirivasse usku,» rääkis ansambli laulja Jonas Renkse.

Hard Rock Laagri peakorraldaja Kaido Haavandi sõnul on Katatonia Eesti skene jaoks alati olnud erilisel kohal «Seda on näidanud nii kümne aasta tagune kontsert Von Krahlis 2002.aastal kui esinemine Hard Rock Laagri pealaval aastal 2005. Just Katatonia muusika suudab muidu nii kinnise eestlase hinge edukalt lahti muukida ning aidata kuulajatel seesmiste deemonitega rahu sobitada,» kommenteeris Haavandi.

Rootsi raskemuusika maailmanimi Katatonia esineb 6. novembril Tallinnas, Rock Cafés uue Euroopa turnee raames. Tallinnasse tuleb Katatonia koosseisus Jonas Renkse (vokaal), Anders Nyström (kitarr), Per Eriksson (kitarr), Niklas Sandin (bass) ja Daniel Liljekvist (trummid).

6. novembril astuvad kontserdi erikülalistena Rock Café lavale ka shoegaze’i muusikaline projekt Alcest Prantsusmaalt ja Ameerika rokibänd Junius.

Piletid Katatonia Tallinna kontserdile tulevad vabamüüki esmaspäeval, 16. juuli hommikul kell 10.00 Ticketpro internetipoes ja kõigis Ticketpro müügipunktides ning Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Piletihind on 23 eurot.