Kolmetunnist ülekannet oodatakse telerite ette jälgima umbes 100 miljonit inimest Euroopa 33 riigist, lisaks tehakse ülekanded Jaapanisse ja Austraaliasse, teatas AP.

Võistluse üheks favoriidiks on uudisteagentuuri AP teatel Eesti esineja Ines, kes oma palju kiidusõnu kogunud lauluga "Once In A Lifetime" on kodumaal nii rõõmuks kui ka mureks.

Eesti valitsuse pressiesindaja Priit Põiklik on öelnud, et telejuhid on lauluvõistluse võimaliku võitmise pärast mures, kuna taolisel juhul kuluks järgmisel aastal võistluse korraldamiseks ilmselt rohkem raha, kui on riigitelevisiooni aastaeelarve.

"Nad on pisut hirmul. Kui nad peaksid seda korraldama, satutaks hätta," sõnas Põiklik. "Arvestades tuntust, mida see Eestile tooks, usun, et valitsus teeks kõik võimaliku raha leidmiseks."

Korraldajad teevad viimaseid jõupingutusi tehniliste viperuste vältimiseks, veel reedel peeti viimane kostüümiproov, kus 24 osalejat täies hiilguses lavale astusid.

Laulukonkursi võitja valib publik, kes, Venemaal ja Bulgaarias välja arvatud, saab osaleda telefonihääletusel. Riigi poolt, kus telefonikõne võetakse, hääletada ei saa, nii üritatakse väiksemate maade võrdsust tagada.

Mullu võitis võistluse neljandat korda Rootsi blondi Charlotte Nilssoni isikus. Esmakordselt sai Rootsi Eurovisiooni-võidu aastal 1974, tollal teenis selle au ABBA oma läbimurdehitiga "Waterloo".