Rudimental on Suurbritannia suurim elektroonilise muusika artist, kes andis jaanuari lõpus välja uue stuudioalbumi „Toast to Our Differences.“ Järjekorras kolmandal helikandjal on kokku kuusteist lugu, teiste seas Suurbritannia eelmise aasta enim müünud lugu „These Days,“
kus teevad kaasa Jess Glyne, Macklemore ja Dan Caplen, Major Lazeriga kahasse produtseeritud „Let Me Live“ ning „Sun Comes Up,“ millele on oma hääle andnud laulja James Arthur. Ühtekokku teeb albumil kaasa 27 erinevat artisti.

Algselt elektroonilise duona alustanud Rudimental on täna neljaliikmeline kollektiiv, kuhu kuuluvad produtsendid ja multiinstrumentalistid Amir Amor, Piers Aggett, Kesi Dryden ja Leon "DJ Locksmith" Rolle. 2010. aastal alustanud koosseisu läbimurre saabus kaks aastat hiljem, mil nägi ilmavalgust nende singel „Feel The Love,“ kus teeb kaasa laulja John Newman. Lugu avas muusikatööstuse uksed mõlemale, Rudimentalile ja John Newmanile ning jõudis ka nende debüütalbumile „Home,“ mis on tänaseks pälvinud kolmekordse plaatina albumi staatuse.

Rudimental on tuntud ka mitmete muusikamaailmas tõusvate tähtede avastamise ja enda albumitele kaasamise poolest. „Rudimentalist on saanud mõnes mõttes nagu kool – kui tuleb singel, oled lõpetanud. Tihti lauljad tuuritavad meiega enne paar aastat, et „kooliks“ harjutada. See on ka üks põhjustest, miks tegime oma plaadifirma Major Toms. Olime varem teistele plaadifirmadele talente otsinud ja mõtlesime, et nüüd on aeg see kõik kokku panna. Oleme uhked!“ räägivad Rudimentali liikmed.

Muusikakriitikute poolt dance-popi kollektiiviks nimetatud Rudimentali liikmed pole end ise žanriliselt kunagi piiritlenud. „See ongi kogu Rudimentali maagia. Oleme kangekaelsed tüübid, hakkame otsast pihta ja vaatame, mis miksides välja tuleb,“ räägivad liikmed enda mõjutustest.
Lisaks kolmekordsele plaatina albumi staatusele on Rudimental pälvinud oma teise albumiga „We the Generation“ Briti Fonogrammitootjate Liidult kuldalbumi staatuse, võitnud mitmeid auhindu Brit Awards auhinnagalalt, olnud nomineeritud nii mainekale kohalikule Mercury Prize auhinnale kui MTV Euroopa muusikaauhindadel erinevates kategooriates ning tuuritanud üle kogu maailma.

Rudimentali uue albumi „Toast to Our Differences“ esitlus-show toimub Tallinnas, Kultuurikatlas sel reedel, 8. märtsil. Lisaks astuvad üles DJ-d Klaus, Whogaux (Wateva) ning Nix & Jonny. Sündmus algab 22.00. Piletid alates hinnaga 29€ on saadaval Ticketeri piletikeskkonnas ja kohapeal. Lisainfo leiab Facebookist.