“Vähem kui aastavanune laohoone muudetakse võimsaks ja ainukordseks kontsertpaigaks, kuhu mugavalt nii üle jõe, jala kui ka autoga pääseb,” ütles Pärnu Sadama nõukogu esimees Rein Kilk.

Veefestivali Watergate peakorraldaja Priit Valkna otsiti pikalt kohta, kus lõppkontserti korraldada. „Tahtsime, et see teistmoodi vete peal olek, mis Ruja ja tema muusikaga peale Alenderi lahkumist on seotud, jõuaks ka külastajateni,“ rääkis Valkna. Ootamatult ulatas abikäe Pärnu Sadam, pakkudes oma võimsat 5000 ruutmeetrist halli.

“Teisel pool vett” on heategevuslik kontsert, mille piletituludest toetatakse kolme erineva lastekodu lapsi. Kaasategevad on noorteorkester Reaalmažoor ja Jaanus Nõgisto. Pärast Urmas Alenderi lahkumist on Ruja kava laval esitanud vaid kunagine Ruja liige Indrek Patte, kes teeb seda ka sellel kontserdil. Bändis teevad kaasa Jaan Karp ja Raul Vaigla.
Oma värvi annavad Ruja lugudele veel Priit Võigemast, Taavi Peterson, Liisi Koikson ja värskelt “Eesti otsib superstaari” telesaates kolmanda koha pälvinud Rosanna Lints.

“Idee Ruja liikmeid kokku koguda ja taas seda muusikat esitada tuli sellest, et Rujal on täitumas 40 aastat loomisest. Samas on tegemist muusikaga, mis aastatega pole oma väärtust kaotanud,” sõnas peakorraldaja Priit Valkna. “See on Urmas Alenderi lugu, kes oma lõpetamata muusikuteega rõhutab kontserdi ideed ‘Teisel pool vett’ ja toob selle rahva südametesse ja hinge nagu sarnaste legendidega Led Zeppelin.

Pärnu kesklinna kai juurest hakkab külalisi üle jõe kontserpaika vedama Kihnu praam Amalie. Kõikidele eelmüügist piletiostnutele on sõit praamiga tasuta. Lisaks aga võivad soovijad kontserpaika minna ka oma autodega. “Ma arvan, et selle kontserdi omamoodi atmosfääri toetab kõige paremini praamiga üle vee minek - see viisteist minutit vee peal aitab senistest mõtetest vabaneda, et siis täiesti Rujalisse maailma sisse elada,” lisas Valkna.

Rein Kilgi sõnul tehakse hall, mida sadam laona kasutab, kontserdi tarvis tühjaks ja puhastatakse. Lisaks silutakse maapind halli ümbruses. Kai äärde tuuakse ujuvalus, et külalisi sõidutav praam silduda saaks, rahva maale pääsuks tehakse kai äärde eraldi kaldtee.

Kontserdile on kutsutud kolme lastekodu - Siimusti, Pärnu ja Tartu Kristliku Noortekodu lapsed. Kontserdi piletituludest ostetakse lastele just need asjad, mida nad leiavad, et neil enim vaja oleks. Lisaks kontserdile viiakse lastekodu kasvandikud ka praamiga merele lõbusõitu tegema.

“Ma loodan, et sellest kontserdist tuleb festivali väärikas ja hingeline lõppakord,” ütles peakorraldaja Priit Valkna.

Erakordne ja suursugune kontsert, mis nii nime kui ka asukoha poolest on teisel pool vett, saab toimuma 25.juunil, algusega kell 19. Sadama territoorium avatakse külastajatele kell 17. Pileti hind eelmüügist on 9 eurot, kohapeal 10 eurot.