Eesti Rahvusringhääling teatas, et täna algas lugude esitamine konkursile "Eesti laul 2013". Postkast on avatud 10. detsembrini, finaal toimub 2. märtsil. Konkursi produtsendina jätkab Heidy Purga, kes kutsub taas muusikuid üles oma vastvalminud materjali võistlusele saatma.

"Meil on olnud hästi mitmekesine ja rikas muusika-aasta, kus tuntud tegijate hulka on oma tee leidnud ka huvitavaid uusi tegijaid. "Eesti laul" on hea võimalus ennast kuuldavaks teha ja näidata, saada kogemus esinedes suure teleauditoorimi ees. Päris kindlasti on see kõik oma laulu saatmist väärt," kinnitab Purga.

"Anname omalt poolt parima, et nii konkursi võitja kui ka teised edukad esinejad saaksid luua võimalikult palju rahvusvahelisi kontakte," lisas ETV meelelahutussaadete toimetuse juht Mart Normet. "Ott Lepland on heaks näiteks, kuidas "Eesti laulul" osalemisest kasu lõigata, tema esinemisgraafik on tihe ja publikuhuvi saadab teda üle Euroopa."

"Ka Tenfold Rabbit näitas, kuidas tundmatutest noormeestest on saanud armastatud ja head muusikat viljelev bänd," ütles Heidy Purga. Tema sõnul tõestavad eelmiste aastate kogemused, et huvi ja poolehoid esinejate vastu on olnud väga suur nii raadiote kui ka kirjutava meedia poolt.

Möödunud aastal saadeti võistlema rekordiliselt 159 laulu, millest žürii valis välja 20 poolfinalisti ning rahva ja žürii häältega pääses nende hulgast lõppvõistlusele kümme muusikapala. Ka sel aastal toimub konkurss samadel alustel ja kahe poolfinaali kaudu jõuab eestlasteni suur hulk head uut muusikat.

Tingimused ja ajakava:

1) Laul ei tohi olla avalikustatud enne 1. septembrit 2012
2) Esitamise tähtaeg on 10. detsember 2012 kell 15.00, aadressil Faehlmanni 12
3) Žürii valib lugude hulgast 20 parimat ja avaldab edasipääsejad hiljemalt 14. detsembril 2012
4) Poolfinaalide otsesaated toimuvad ETVs 16. ja 23. veebruaril 2013, finaal 2. märtsil 2013
5) Võitjale paneb auhinnaraha 2000 eurot välja Eesti Autorite Ühing

Lisainfo SIIT

Konkursi võitja esindab Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel Malmös mais 2013.