Korraldajad olid väljendanud lootust, et üritust ei takista terrorismihoiatused, kohalike elanike nurin ja fännide arvamus, et kunagine fanaatikute ettevõtmine on juba ammu tühjaks kommertsiks muutunud.

Paraadi kesksed muusikakärud liikusid päikeselõõsas mööda Berliini 17. juuni puiesteed. Suur osa pidutsejaid on tavapäraselt poolalasti ning eredaks värvitud juustega, enamik varustatud viledega.

Kohal viibis tugevdatud politseivalve, et kaitsta rongijaamu, bussipaviljone ja muid objekte vandaalide ja reostajate eest ning otsida võimalikke pomme või muid ohuallikaid.

Reedel teatas politsei, et on vahi alla võtnud kaheksa inimest, kes võivad olla seotud kavaga Love Parade’i ajal rünnakuid korraldada.

Kuigi luureametkonnad terrorihirmuks põhjust ei näinud, jäid ilmselt tuhanded just seepärast tulemata. Erinevalt mullusest on Berliinis sel nädalavahetusel saada laias valikus hotellitube ning Love Parade’i erirongid pole puupüsti täis.

Paraad sai alguse 1989. aastal, mil mõnisada tehnofänni oma muusikakäruga läbi linna tantsis, nõudes vabadust, rahu ja süüa.

Rekordosavõtt registreeriti 1999. aastal, kui üritus tõi kokku 1,5 miljonit pidutsejat.