Helloween Pumpkins Unitedi koosseisus astuvad Tallinnas lavale Andi Deris ja Michael Kiske (vokaal), Kai Hansen, Michael Weikath ja Sascha Gerstne (kitarr), Markus Grosskopf (basskitarr) ja Daniel Löble (trummid). Kolmetunnisele show raames kuuleb bändi suuremaid hitte, esitlusele tulevad ka palad järgmisel aastal ilmuvalt uuelt albumilt.

Aasta 2020 sügisel suundub Saksamaa meloodilise speed metali ristiisa Helloween “Pumpkins United” lipu all uuele ringile ümber maailma. Globaalse tuuri uus peatükk nimega “United Alive Part II” toob taas lavale seitse “kõrvitsat”, kes on erinevatel perioodidel ansamblis mänginud, sealhulgas ka asutajaliikmeid. Tõeline maiuspala bändi tulihingelistele fännidele.

Idee teha “Pumpkins United” turnee sündis peale Helloweeni karjääri 30. juubelile pühendatud raamatu “Hellbook” väljaandmist. Siis tuli muusikute endi sõnul arusaam, et bändi ajalugu vajab uut peatükki. Asi sai teoks aastal 2017. Meedias levinud elevus sai alguse uudisest, et metali tipptegijad plaanivad külastada mitukümmend riiki kolmel eri mandril. Kuid seda reaktsiooni ei andnud isegi võrrelda miljoni fänni eufooriaga, tänu kellele müüdi välja kontserdid ja festivalid läänest kuni idani.

Vaadates tagasi “Pumpkins United World Touri” esimesele osale, mis nimetati pressi poolt aasta turneeks, on kõigil bändiliikmetel endiselt suur naeratus näol. “Tagasiside oli üleolevalt positiivne. Kuulda ja lugeda, et tegu oli kellegi elu parima kontserdikülastusega, motiveerib muusikuid fännidele veel rohkem vastu pakkuma. Läheme järgmisele ringile!”

“See imeline teekond oli üks neist maagilistest hetkedest, mida ei ole võimalik sõnadesse panna. Tegime seda, mida kõige rohkem armastame: ägedate inimestega kohtumine, mälestustega ajas tagasi rändamine ja ühiselt Helloweeni peo tähistamine. Unustamatud metalmuusikat täis õhtud, mida sooviksime veel ja veel kogeda.” Aastal 2020 saabub kätte aeg uue Helloween Pumpkins Unitedi live-peatüki jaoks, mille osaliseks saavad ka fännid Eestis.

Oma karjääri vältel, mis ulatub tagasi aastasse 1984, on Helloween mänginud lugematutel festivalidel nagu näiteks Rock in Rio, Loud Park Tokyos, Wacken või Woodstockil Poolas, kus nad astusid üles peaesinejana enam kui poolele miljonile fännile. Bänd on jaganud lava koos Iron Maideni, Black Sabbathi, Dio, Slayeri ja Ozzy Osbournega, kui loetleda vaid mõned nimed. Helloween on tänaseks välja andnud viisteist stuudioalbumit, nende hulgas sellised žanri meistriteosed nagu “Keeper Of The Seven Keys Part I & II”.

Hetkel töötab bänd aga uue albumi kallal. “The Pumpkins United World Tour 2017 - 2019 tegi meist taas tõelise bändi - oleme kõik huvitatud uue stuudioalbumi salvestamisest. Kunstiliselt on see äärmiselt põnev,” ütleb Andi Deris.

Helloween, ning seda just Pumpkins United koosseisus, läks oma kodustuudiosse Hamburgis, kust kõik kolmkümmend viis aastat tagasi alguse sai. Selleks, et minna nö. tagasi oma juurte juurde, kaasatakse uue kauamängiva salvestamisel sama analoogset riistvara, mida kasutati ka albumite “Master Of The Rings”, “Time Of The Oath” või “Better Than Raw” puhul. Produtsendid Charlie Bauerfeind ja Dennis Ward on sama põnevil bändipoolse värske ning kvaliteetse materjali üle. Michael Kiske ja Kai Hansen... Dani Löble mängimas Ingo Schwichtenbergi originaalset trummiseti... ühendatud jõududega ilmub ansambli uus album tõelise pauguga, ja seda kõike 2020. aasta sügise alguses.

“Oli meeletult lõbus panna kokku kontsert varasemate albumite lugudest, esimese tuuri peatüki tarbeks. Aga uue albumiga suudame selle veel kõrgemale tasemele viia. Muidugi kaasame ka oma klassikalisi lugusid ning eriti neid, mida eelmise tuuri osana kasutada ei saanud,” lisab Markus Grosskopf.

Asi on ametlik: “United Alive World Tour Part II” on tulemas. Legendaarne Pumpkins United koosseis ning seda tugevamana kui kunagi varem, kaasas hunnik uut muusikat ja tohutult hobujõudu. Ülim Helloweeni pidu jätkub ning sellest osa saamiseks on miljon põhjust. Sellest saab üks täiskäigul töötav lõbusõit, mis sõidutab fännid läbi kolme dekaadi ning jõuab välja tänapäeva, et esitleda laivis esmakordselt Helloweeni uut materjali.

Helloween Pumpkins United esineb 27. oktoobril 2020 Tallinnas, Noblessneri Valukojas.

Piletid tulevad vabamüüki esmaspäeval, 9. detsembril kell 11:00 Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.