Tuuri nimi on “Aita mööda saata öö”. Mis on see, mis aitab sul vastu pidada öö, kui on vaja üleval olla ja mis aitab uinuda, kui on vaja? 

Kõik sõltub, mis olukorrast on jutt. Kui väsitav päev on selja taga, ent õhtul hilja on tarvis laval olla, siis tegelikult aitab öise esinemise vastu pidadagi armastus muusika vastu. Kui tõsisem olukord, nt. tuttav inimene on siit elust lahkunud, siis aitab öö vastu pidada ja und leida oma perekonna lähedus ja tugi.

Milline on Sinu jaoks ideaalne suveöö? 

Ideaalne suveöö on soe ja vaikne, kus kuulda vaid loodushääli, jalutuskäik kõige kallimaga.

Margus Vaher on tuntud hurmur, oled temaga palju proovi teinud ja oskad ehk öelda, mis on tema hurmavuse saladus, kui naisterahva ja tuttavana vaatad ja sellele mõtled? 

Iga naist hurmavad mehe juures erinevad asjad. Ma ei oska Margus Vaheri kui hurmuri kohta sõna võtta. Küll aga hurmab mind naisena enda mehe juures truudus - see on tõelise armastuse alus, millele suhe luua.

Kui raske on artistil otsustada, millised esinemispakkumised ta vastu võtab? Kas asi on ainult rahas või mis Sinu jaoks veel olulist rolli mängib?

Muusikaga Eestis teadupärast rikkaks ei saa juba ainuüksi seetõttu, et meil on nii pisike rahvaarv. Seega kes soovib stabiilset suurt sissetulekut omada, see muusikuametit ei vali. 

Muusika on aga minu jaoks puhas hingerõõm ja eluviis, kutsumus ja eneseteostus. Raske öelda, kas see ongi minu enese valik olla muusik, sest kui ma laulmisega ei tegele ja olen sunnitud eemal olema, siis hakkab argipäev viltu vedama, tuju jookseb nulli, tegutsemistahe raugeb ja järjest enam jookseb mõte muusikale. See on justkui ettemääratud tee, kus ma saan vaid valida, kas astuda seda rada või mitte. Ja kui ei astu, on midagi puudu. 

Kui aga muusikaga tegeleda, siis on hing rahul ning kõik muud asjad elus sujuvad ka ladusamalt. Kontserttuuriga seoses on küll hea meel, et me käime läbi kaunid paigad üle Eesti ja loome muusikat publikule suveõhtutel - see pakub hingele palju.

Millised esitusele tulevad lood on Sulle kõige hingelähedasemad ning miks? 

Kindlasti oma lood, kuid kõik kavasse valitud Eesti kullavaramu aarded on väga ilusad. Värskematest enda jaoks avastatud lugudest paitab kõrva "Valguses ja varjus", millega annan endast kõik, et esitada seda lahkunud Silvi Vraidile vääriliselt.

Kuulutuses on kontserdi reklaamina toodud kolm märksõna: Lihtsalt. Romantiliselt. Võluvalt. Millise kolme märksõnaga iseloomustaksid sina aga Eesti muusikat hetkel üldiselt?

Mõiste "Eesti muusika" on väga lai ja võib võtta seinast seina. Aga ma arvan, et Eesti muusikal läheb hästi ja järjest paremini, sest meil on Eestis palju häid muusikuid, heliloojaid, dirigente, kelle loomingust on rõõmu meil endil, aga kelle tööd märgatakse ka väljaspool kodumaad ja mitte ainult ei märgata, vaid ka tunnustatakse kõrgelt. Suund julgeda olla omanäoline ja isikupärane läbi töökuse rikastab muusikamaastikku ja selles osas on meil pärle küll ja veel. Nii ajalooks saanud pärle, kui ka oleviku ilu ning kindlasti jagub pealekasvu. Kolme sõnaga on võimatu nii laia mõistet nagu "Eesti muusika" iseloomustada, sest selle mõiste alla mahub nii palju erinevat muusikat.

Margus Vaheri ja Sandra Nurmsalu tuur "Aita mööda saata öö" toimub:
N 17.07 Kõue mõis kell 20
K 23.07 Käsmu Meremuuseumi õu kell 20
R 25.07 Pärnu Kuursaali kõlakoda kell 20
P 27.07 Haapsalu Veskiviigi sadam kell 18
R 01.08 Vihula mõis kell 20
P 03.08 Mooste Folgikoda kell 20
K 06.08 Tallinna Linnateatri lavaauk kell 18
K 13.08 Tartu Antoniuse õu kell 20
N 14.08 Padise Kalju lava, Kallaste turismitalu kell 20
R 15.08 Kärdla Rannapaargu lava kell 20
L 16.08 Kuressaare Arensburgi hotelli terrass kell 20