Plaadi esimene singel "Smooth" koostöös Matchbox 20 laulja Rob Thomasega sai aasta laulu ja parima loo preemia. Laulu Grammy läheb aga selle kirjutajatele Thomasele ja Itaal Shurile.

"Supernatural" kandideeris Grammydele 11 kategoorias, rohkem kui ükski teine tänavune album. Santana ise kandideeris üheksale Grammyle.

Ta võitis neist kaheksa ja kordas nii Michael Jacksoni 1983. aasta rekordit - seitse Grammyt albumi "Thriller" eest ja üks "E.T. The Extra-Terrestriali" kui parima lastesalvestuse eest.

Santana ütles, et Jacksoni rekordi kordamine on talle tõeline au.

Kõige enam hindab ta ise "El Faroli" eest saadud parima poppinstrumentalisti Grammyt, sest kirjutas loo oma isa surma puhul.

Enne kolmapäeva oli Santana saanud oma 30-aastase muusikukarjääri jooksul ainult ühe Grammy.

Mitmekordseks Grammy-võitjaks tuli ka hip-hop trio TLC, kes oli auhinnale nimetatud seitsmes kategoorias, kuid võitis neist kolm. Kaks Grammyt said briti rokkar Sting, kantripopi laulja Shania Twain ja kantrirtrio Dixie Chicks.

Suurimaks üllatajaks oli 19-aastane popplaulja Christina Aguilera, kes võitis parima uustulnuka Grammy. Blond lauljatar oli päris ilmselt üllatunud, sest tal ei olnud isegi kõnet ette valmistatud ja ta ütles Los Angelesi Staples Centre'i lavale tõustes, et väriseb veel siiani.

Lava taga ütles end mõnevõrra kogunud Aguilera, et oli veendunud, et selle auhinna saab soulilaulja Macy Gray.

Teiseks uustulnukaks oli Eminem, ainus valge artist räpikategoorias, kes võitis kaks Grammyt. Parimaks räpialbumiks tunnistati tema "The Slim Shady LP".

Grammyd said veel kantrimuusika legendid George Jones ja June Carter Cash, souligiant Barry White, bluusimees B.B. King ja surnud kitarrist Jimi Hendrix.

Naisrocki kategoorias võitis Sheryl Crow oma seitsmenda Grammy coveri eest Guns N' Rosesi laulust "Sweet Child O' Mine."

"Tahan tänada Carlos Santanat, et ta selles kategoorias ei võistelnud," ütles Crow auhinda vastu võttes.