"Kuulates eile Tartus Noortebändi eelvooru, unustasin ühel hetkel täiesti kus ma olen ja miks, sest äkitselt oli laval bänd, mis lummas mu täielikult. Ja tundus, et lummusesse sattusid ka kõik teised
saalisviibinud. See just ongi see, mille pärast ma juba aastaid selle ürituse zhürii töös osalenud olen. Alati, igal aastal tuleb keegi ja üllatab tõelise muusikalise elamusega. Mossitada poleks muidugi ka mõtet neil bändidel, kel laval kõik nii hästi välja ei tulnud või kes mingil muul põhjusel edasi ei saanud. Bändi tegevuse juurde käibki selline õppeprotsess, et algul läheb võib-olla kõik nässu, järgmisel aastal läheb vähem nässu ja ülejärgmisel aastal tuleb alles see õige sära külge. Võib juhtuda, et selleks läheb veel rohkem aastaid. Ka kõik suured muusikud on samamoodi alustanud. Selleks, et kuhugi välja jõuda peab olema väga palju tahtmist oma pilli harjutada ja ühtlasi ka kokkumängu lihvida, sest nii tüütu kui see ka ei tundu, põhinevad kõik head tulemused järjepideval tööl. Õnneks armastavad kõik pillimehed reeglina oma pille, seega võib sõna "töö" siinkohal välja vahetada sõnapaariga "mõnus ajaviitmine". Kõikidele noortele pillimeestele jõudu soovides", kommenteeris zhüriiliige Lea Liitmaa.

"Animal Dramat ja X-Pandat on teil võimalik esinemas näha juba 27. aprillil kell 19 EMT Keskuses Solarises, kus bändid annavad ägeda kontserdi ning pärast seda jagavad kõikidele fännidele autogramme," ütles konkursi peakorraldaja Kadi Maarand.

Viimane eelvoor toimub Viljandis klubis Puhas Kuld (29.04). Finaalkonkurss toimub 13. mail Tallinnas Rock Cafes ja ametlik afterparty klubis Korter. Õhtuid juhivad Tõnn Tobreluts ja Leemet Prits.

Noortebänd 2010 võitja saab Delfi poolt auhinnaks muusikavideo tegemise. Peaauhinnale lisaks on hulgaliselt ka teisi suurepäraseid auhindu.

Noorebänd 2010 zhüriisse kuuluvad: Fred Krieger, Kõmmari, Marko Erlach, Indrek Ditmann, Kristian Künk, Ingrid Kohtla, Andrius Videnski, Lea Liitmaa, Harmo Kallaste, Stig Rästa, Ahto-Lembit Lehtmets, Andrus Raudsalu, Heidy Purga, Helen Sildna, Mart Normet, Mart Pahla.