Siiri Sisask andis Facebookis oma artistilehel teada, et soovib kodutalu õues kodukontserte andma hakata. Aed on selleks kenasti korda tehtud ja arvestades kõiki kulutusi, mida ta selleks teinud on, määras ta piletihinnaks 30 eurot. Hind sisaldab kontserti, käibemaksu, suupisteid ning teed ja kohvi ja muid väljaminekuid seoses kontserdiga, lisaks ostis ta ka võimenduse ja lõi hubase kontsertpaiga.

"Iga inimene võiks tunda end siin hästi ja saada mõneti ka võib-olla inspiratsiooni. Kui siit head elamust ei saa, olen nõus piletiraha tagasi maksma," sõnas Siiri Sisask.

Sisask tahab ennekontserdi väljakuulutamist oma kuulajatelt ja fännidelt Facebookis teada ega 30 eurot liiga kõrge hind pole.

"Küsin nüüd nõu, et milline hind võiks olla kohasem, sest ega ma ei näegi väga võimalust hinda odavamaks lasta, aga samas ma ka ei taha solvata inimesi, kes tahaksid kontserdile tulla. Ma kindlasti tahaksin, et igaüks, kellele minu muusika ja mu muusikavalik ka teiste artistide puhul meeldib, saaks tulla ja nautida," kirjutas ta.

Piletihinna küsimus tekkis pärast seda, kui kodanik Merle Sisaskile kirjutas ja kõrge hinna kohta päris. Sisask jagas kirjavahetust ka oma lehel.

"30 € pilet, ei tea, kas sisaldub kilo kalleid Eesti maasikaid ka muusikanautlejatele," kirjutas Merlie Sisaskile ja lisas: "Huvitav, et artistidel pole ühtset hinnapoliitikat. Tõnis Mägi esineb Rannal 15 € eest. Eneseväärtustamise küsimus? Ega mina sinna loomulikult minema ei pea, kui ei sobi hind, aga tegelikult ikka ulme, kuidas suvalt hinda kergitatakse. Veel koduaidas, kus pole rendi- ja kütusekulusid."

Siiri Sisask vastas: "On küll rendi ja kütuse kulud, olen oma aia külaliste jaoks väga ilusaks teinud, võimenduse ostnud jne. Taastanud vana viljakuivati, loonud sinna hubase kontsertpaiga. Kontserdile pääseb vaid 20 inimest, seoses koroonaga mitte rohkem. Tõnis Mäe rannakonserdile saab minna sadu inimesi."

Sisask pakkus Merlele ka võimalust tasuta kontserdi kuulama minna, aga sellest naine loobus, kuna jätab "selle mõnele suuremale fännile".

Merle lisas: "Arvan isiklikult, et artist peab ka oma kuulajaskonda väärtustama, mitte suhtuma justkui lollidelt tulebki raha ära võtta. Ega siis "koroona" ei pea põhjus olema hindu arutult kergitada."

Siiri Sisaski taluaed mahutab kindlasti rohkem inimesi, aga tõenäoliselt pidas lauljanna 20 inimese piiranguga silmas 2+2 reeglit ja turvalistust, mida ürituste korraldajad peavad koroonaviiruse tõttu garanteerima.

Sisaski postitus sai palju vastukaja ning teda toetati täielikult. Paljud leiavad, et privaatne kodukontsert on ikka midagi muud kui suur massiüritus ning kõrgem hind on õigustatud. Teised, kellel on kogemusi kontserdikorraldamisega, teavad, missuguseid kulutused selle tegemiseks tehakse, nii et hind on igati õiged. Kolmandate jaoks on lahendus lihtsalt see, et kui ei taha minna või kui hind on liiga kõrge, siis ei pea minema.

Hedvig Hanson kirjutas: "See on eksklusiivne elamus ja ka ise kontserte korraldades tean täpselt, et ikkagi teed muusikat hingevajadusest jagada, mitte rikkaks saada. Siis ole veel korraldaja, transamees, plakatite kleepija, piletimüüja ja lendleva kergusega annad kontserdi, mis jääb meeltesse kauemaks. 30 euro eest saab ühe korra toidupoes käia. Hädapärast osta."

"Viimati oli mul ka üks tagasiside, et poole tunni esinemise eest on 500 eurot palju. Vastasin, et see pole mitte poole tunni hind, vaid terve elu õppimist ja pühendumist, et pakkuda publikule elamust ning et ma ei loe minuteid! Üks inimene saab sellest väga hästi aru, teisele tundub ikka, et mis see siis ära ei ole, laulda! See olenebki, kuidas sind väärtustatakse," lisas ta.

Musta Hundi trummar Marko Atso leiab, et 30 eurot täispaketi eest on täiesti okei: "Aga jah, exel on näidanud, et pooled inimesed ehmatavad ära, kui pilet kallim kui 20. Samas, ega enamus aru ei saa palju sadu tunde on tööd selle taga, et üldse muusikat teha ja luua. Kindlasti kokkuvõttes tuleb tunnitasu muusikul väiksem kui kassas "tudish piipi" teha. Kui just covereid ei rallita eluaeg, see toimib ka ka"