Põhjuseks on asjaolu, et loo autor Bruce Broughton, kes on ühtlasi filmiakadeemia muusikakomitee liige, võttis hääletusperioodil e-posti teel ühendust akadeemia liikmetega, püüdes aidata kaasa oma loomingu Oscari-kandidaadiks esitamisele, mis tal ka õnnestus.

Akadeemia teatas, et selline tegevus ei olnud kooskõlas Oscari-kandidatuuri reeglitega ning on seetõttu sunnitud laulu konkurentsist eemaldama.

"Ükskõik, kui hästi see kiri mõeldud oli, tekitab positsiooni kasutamine oma Oscari-sisendile tähelepanu tõmbamiseks mulje ebaausast eelisest teiste kandidaatide ees," põhjendas filmiakadeemia president Cheryl Boone Isaacs ametlikus teadaandes.

Broughton on enda sõnul diskvalifitseerimise otsusest väga löödud. "Kasutasin vaid lihtsat rohujuuretasandi kampaaniavõtet, mis pöördus minu vastu. Mind võeti maha konkurentide seast, kelle kandidatuuri taga oli kuude kaupa promo ja reklaami. Palusin vaid inimestel (akadeemia liikmetel - toim.) lugu leida ja seda nominatsiooniks kaaluda," sõnas Broughton.

Akadeemia on otsustanud nominentide seast eemaldatud loole asemikku mitte leida, mis on omakorda pahandanud paljusid filmitegijaid, kuna kokku lootis nominatsiooni ligi 70 heliteost, mis hääletusele pääsesid.

Nii kandideerivad 2. märtsil välja kuulutatavale Oscarile neli lugu: Pharrell Williamsi "Happy" filmist "Mina, supervaras 2", "Let It Go" filmist "Lumekuninganna ja igavene talv", "The Moon Song" Spike Jonze filmist "Temake" ("Her") ja "Ordinary Love" nelson Mandela eluloofilmist "Mandela: pikk tee vabaduseni".