Sama auhinna võitjaks oli 2009. aastal Popidiot, 2010. aastal Iiris ja 2011. aastal Ewert and the Two Dragons.

Koos maineka tiitliga Skype’s Go Change the World Award kaasneb bändile ka €3500 suurune rahaline preemia.

"Talbot tõuseb esile kui tervik. Nende puhul rokib kõik ühes rütmis - muusika on vinge, veebileht tasemel ning sotsiaalse turunduse pool läbimõeldud. Bänd vaatab selgelt tulevikku ning on aktiivne esineja kogu maailmas. Just nii, nagu meile meeldib," ütles Skype Eesti juht, Tiit Paananen.

Skype’i maailmavallutuse auhinna ehk Skype's Go Change The World Award võitja selgitati välja festivali delegaatide, välispressi, Skype’i töötajate ja Eesti publiku ühisel valikul. Talboti järel pälvisid Tallinn Music Weeki delegaatidelt enim Skype’i auhinna nominatsioone veel Estonian Voices, Paabel, Mart Avi ning Väljasõit rohelisse. Publikuhääletuse võitis sel aastal Anne & Stiil ajakirja lugejate ja toimetuse poolt festivali stiilseimaks artistiks valitud Tenfold Rabbit, seejärel Epordwerk, Elephants From Neptune, August Hunt ja muidugi Talbot.

Magnus Andre ja Jarmo Nuutre 2008. aastal loodud Talbot vajutab müraselt raske, ent jäiste kaunistustega ehitud psühhedeelse pitseri kuulaja meeltele. Eesti Muusikaauhinnad 2010 "Aasta Metalartisti" nominendiks valitud bänd on oma lühikese tegutsemisaja jooksul avaldanud EP "Tundra" (2008) ja kuulajate ning kriitikute poolt väga hästi vastu võetud albumi "EOS" (2010). Käesoleval aastal esineb duo klubides ja festivalidel nii Eestis kui välismaal ja tegeleb ka oma järgmise albumi lindistamisega.

„Küsimus on vaid selles, mida sa teha tahad. Kui tahad bändi teha, siis ongi see täpselt nii lihtne, et teed ja ei lase millelgi ennast takistada. Meil avanesid selles osas silmad peale esimest tuuri - lihtsalt saad ühel hetkel aru, et mitte mingit piiri ei ole. Tahad minna tuurile - lähed. Tahad esineda Jaapanis - otsid kontakti ja leiad kuidagi võimaluse ja lähed. Järgmine kord lähed, siis tahab sind seal juba rohkem inimesi näha. On meilgi olnud neid viie ja kümne inimesega kontserte - aga kui need viis inimest on tulnud sinu pärast, siis on kõik väga kihvt! Piirid on igaühe enese määrata. Küsimus on valikus,“ seletab bändi julgeid valikuid Jarmo Nuutre. Kuigi uudis Skype auhinna võidust on bändi jaoks alles värske, on esialgne plaan auhinnaraha investeerida tuuritamise käigus amortiseerunud helitehnika uuendamisse.