Üles astuvad oma ala spetsialistid nii meilt kui mujalt- ürituse peaesinejaks on Viinist pärit trio, The Devil & The Universe, kes nimetab oma stiili goat-wave'iks. Sokupäine bänd segab oma muusikasse põnevat kraami alates tribalrütmidest ja Dead Can Dance’ilikust etnosulamist kuni 80-nendate electro ja nüüdisaegse post-rockini välja. Teemadeks on peamiselt okultism ja tumedamad jõud, kuid sellele pealtnäha süngele teemale lisab suuresti vürtsi eneseiroonia ja eluterve sarkasm. Legendaarne režissöör ja helilooja John Carpenter on bändi muusika kohta öelnud: "Mulle väga meeldib. See on originaalne ja mõjuv."


Lõunanaabreid lätlasi esindab sel korral Gas Of Latvia, kes on oma 20 aastat kestnud karjääri jooksul avaldanud erinevate plaadifirmade alt enam kui 10 albumit. Helimaastiku loovad ambient, drone, müra, tekno ja igasugused etnilised kribinad-krõbinad. Gas Of Latvia pole kunst tahtmaks saada sellest osaks, vaid kõrvade vahel sündinud moodustis, mis sünnib ilma tahtliku suunamise või kasti paigutamiseta.

Põhjanaabrite au ja uhkust kaitseb Sekret Teknik Soomest, kes kirjeldab oma muusikat kui eel-tuumasõjaaegse maailma süntesaatoridüstoopia vms. Pisut lahtiseletatumana kõlavad nad nagu üks vägev segum 80ndate sci-fi teemalisest sündimussist, elektrost ja EBM’ist.

Rootsi Kuningriigist saabub sel aastal kohale kohale suurem seltskond. Live laval astub üles Mechatronic ehk Uppsalast pärit futuduo moodustavad Wilhelm Äretun ja ja Emma Hortlund. Rootsi süntpop on teatavasti alati suure kvaliteedimärgiga ja erandiks pole ka kõnealune bänd.

DJ-puldi taha astub aga mainekas Rootsi electro/synthpop rühmitus Electronic Force DJ-team. DJ The Fixx ja DJ E-Prom mängivad enne ja peale artiste ning täidavad müraga ka vahepauside vaikuse.

Kodumaist skene esindab sel korral lausa kolm tugevat tegijat. Tänavuse BMB kõige karmim tegija, Evestus, kohalikule publikule tutvustamist ei vaja. Bänd naases just Venemaa tuurilt koos Ministry'ga ning laval saab näha Evestust uuenenud koosseisus. Teine kaasmaalasest tegija on Oudeis, keda võib julgelt lugeda vähemalt sama produktiivseks kui Frank Zappat. Meeletu loomingulise põlemisega ja andekas muusik teeb seda, mis parasjagu südamele õige tundub ja ei väsi katsetamast erinevate stiilidega. Tema loomingusse kuuluvad näiteks rütmiline noise, tekno, dubstep ja drone. Kindel kvaliteet ja omapärane nägemus on garanteeritud! Kolmas kodumaine andekus on Cly/Suva, kes raputab käisest põrandale tantsulisemat ja meloodilisemat elektroonilist muusikat. Ainult Cly/Suva’le omane käekiri, hõljuv atmosfäär ja jõulised bassiliinid- instrumentaalmuusika oma parimas kuues.

Pileteid saab eelmüügist osta Kultuuriklubi Kelm baarist hinnaga 13 eurot. Rohkem infot leiad Facebookist!