Esilinastuse puhul väisavad Eestit ka filmi režissöör Aleksi Salmenperä ja kaks peaosalist — Tommi Korpela ja Jani Volanen.

Kauko Röyhkä ja Tuomari Nurmio kuuluvad soome muusika nö raskekahurväkke. Pole soomlast, kes neist kuulnud poleks või ei teaks mõnd legendi nende kontsertidelt ja tuuridelt.

Kauko Röyhkä muusikutee sai alguse albumiga Steppaillen juba 1980. aastal ning tänaseks on ta välja andnud üle 20 kauamängiva. Kauko tuntumad laulud on Lauralle, Paska kaupunki ja Paha maa, viimane inspireeris Soome uue põlvkonna edukaimat režissööri Aku Louhimiest looma samanimelist rohkelt pärjatud mängufilmi. Ansambli Kosmikud töötlus Kauko 1987 sündinud loost Mainostaulujen taakse on toonud legendaarse artisti mitmel korral Eestisse, küll Naapurivisa sarjas kontserti andma kui Kosmikute kontsertidel ja muusikavideos üles astuma.

Viimati rokkis Kauko sel aastal Järvakandis Rabarockil. Kauko Röyhkä on kogunud tunnustust ka kirjanikuna. Tema sulest on ilmunud 9 romaani, novellikogumik ja pornotäht Henry Saare elulugu. Läbimurderomaan Kaksi aurinkoa oli aastal 1996 Finlandia kirjanduspreemia nominent. Esmakordselt astub Kauko Röyhkä eesti publiku ette sooloprojektiga.

Tuomari Nurmio on soomlase nö pika karjääri muusik. Hariduselt õigusteaduste kandidaat, võttis Nurmio endale eesnimeks Tuomari (kohtunik, toim.). Tegelikkuses pole ta päevagi advokaaditööd teinud, küll aga esimesest albumist alates soome rockmuusikat arendanud ja muutnud, teinud selle lüürilisemaks ja toonud sellesse metafoorid ja väljendid, mis on toonud talle suisa keelearendaja kuulsuse.

Tuomari muusikutee algusaastate toodangut peetakse laiemas laastus soome rockmuusika klassikaks. Aastal 2005 hääletasid muusikakriitikud Soome kõigi aegade parimaks albumiks Tuomari 1979. aasta albumi Kohdusta haudaan.

Legendi järgi on Tuomari kolm aastat kutse Eestisse esinema tulla tagasi lükanud, ent teha seda Aleksi Salmenperä filmi „Mehe töö“ auks olla liiga ahvatlev, et vastu puigelda. Kauko Röyhkä ja Tuomari Nurmio kõrval on selle filmi muusika autoriteks veel Pelle Miljoona ja J. Karjalainen.

“Mehe töö” on tänavu parima soome filmina Ameerika Filmiakadeemia võõrkeelse filmi Oscarile esitatud ning ka Euroopa Filmiakadeemia on valinud filmi nende 40 hulka, mis võistlevad parima Euroopa filmi auhinnale.

Tragikomöödia fookuses on betoonitehasest vallandatud Juha (Tommy Korpela), kes salgab kodus tööalase ebaõnnestumise maha ning proovib õnne remondimehena. Selgub, et remondimehe asemel vajavad üksikud naised kodus hoopis meesterahva õrnusi ja nii saab Juhast kiire teenistuse ahvatlusel seksiteenuste osutaja.

Tähtsaimaks küsimuseks saab, kuidas tegelikku olukorda kolme väikest last kantseldava abikaasa eest varjata.

„Mehe töö“ on Aleksi Salmenperä teine täispikk mängufilm. Juba filmiga „Lapsed ja täiskasvanud“ (Lapset ja aikuiset, 2004) tõusis ta soome nn uue põlvkonna režissööride hulka, kelle genealoogia algab Aku Louhimiehe filmiga „Rahutud“ (Levottomat, 2000).