Sel aastal läheb Stone oma esimesele tuurile pärast 1992. aastat. Soome metalmuusika ajalukku nime jäädvustanud bänd koondab oma rivi tähistamaks “Stone: The Complete” kogumiku ilmumist. Tallinnas soojendavad Stone’i kaks kodumaist ansamblit — Talbot ja Thrashless.

Eesti Muusikaauhinnad 2010 “Aasta Metalartisti” nominendiks valitud Talbot on oma lühikese tegutsemisaja jooksul avaldanud EP “Tundra” (2008) ja albumi “EOS” (2010) ning lisaks mitmele üle-Euroopalisele kontsertreisile tuuritanud ka Jaapanis, Austraalias, Venemaal ja Balkanimaades. Talbot on ka Tallinn Music Week’i 2012 raames Skype’i poolt välja antava auhinna võitja. Magnus Andre ja Jarmo Nuutre poolt loodud Talbot vajutab müraselt raske, ent jäiste kaunistustega ehitud psühhedeelse pitseri kuulaja meeltele. Käesoleva aasta kevadel uue albumi väljastava duo jaoks saab Stone’iga ühel laval esinemine ainsaks selle talve kontserdiks kodumaal. Bändi liikmete sõnul tulevad Rock Cafés esitamisele ka mitmed peatselt ilmuva plaadi lood. Pärast esinemist tõmbub duo taas stuudioseinte vahele, et anda viimast lihvi väljaantavale materjalile ja valmistada ette kevadel algavat järjekordset tuuriperioodi, esitlemaks uut albumit.

Thrashless on vanakooli thrash-metalit viljelev bänd, kes eelmise aasta sügisel sai maha oma debüütalbumiga “Awaiting Rebirth”. Bändi koosseisu kuuluvad Herman Sommer (kitarr/laul), Silver Vrait (bass/laul) ja Henry ’Suss’ Hinno (trummid/laul). Hinno sõnul on Stone vaieldamatult maailmaklassi thrash-metali bänd ning selles žanris üks parimaid. “Nägin neid esimest korda Nõmme kultuurimajas. Aasta oli siis vist 1990. Pean siiani tunnistama, et sellest kontserdist alates tekkis väga tungiv vajadus ka ise bändi tegema hakata. Stone oli üks väheseid metal-bände, kes olnud tolle aja noortele Eesti muusikutele väga suureks eeskujuks. Nemad olid need, kes julgustasid tegema ka vähe keerulisemat ja raskemat muusikat. Tore, et nad otsustasid kokku tulla, et tõsiseid fänne oma esinemisega rõõmustada. Olen seda päeva kaua oodanud ja ülim respekt on Thrashless’il nendega lava jagada!” lisas muusik.

Piletid STONE’i Tallinna kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti. Piletihinnad algavad 22 eurost.