2003. aastal Helsingis alguse saanud bändi Poets of the Fall moodustasid Marko Saaresto (vokaal, kitarr), Olli Tukiainen (kitarr) ja Markus “Captain” Kaarlonen (klahvpillid). Oma stuudios valminud esimene lugu “Late Goodbye” leidis koha arvutimängu “Max Payne 2” soundtrackil. Samas sai loost ka esimene singel 2005. aasta alguses ilmunud debüütalbumilt “Signs of Life”. Album tõusis Soome müügitabelis kohale number 1 ja bänd võitis hiljem parima debüütalbumi ja parima uustulija auhinnad Emma gaalal. Aasta hiljem ilmunud “Carnival of Rust” tõi bändile aga rahvusvahelise läbimurde viies nad paljudele tuuridele ning tõi endaga kaasa ohtralt tunnustust kriitikute poolt. Järgnesid albumid “Revolution Roulette”, “Twilight Theater”, mis lennutasid bändi järjest uutesse kõrgustesse — kontserdid Euroopas, Aasias ja USA-s.

Tänaseks päevaks on bänd välja andnud 7 täispikka albumit. Märtsis teatas bänd, et järjekorras kaheksas kauamängiv näeb ilmavalgust oktoobris ja saab kandma nime “Ultraviolet”. Jaanuaris 2018 ilmus lugu “False Kings”, mis annab aimu uue albumi suunast.

Piletid Poets of the Falli kontserdile hinnaga alates 29 EUR on müügil Piletlevi müügipunktides üle Eesti. Kontsert on vanusepiiranguta.