Kumu Kunstimuuseumi alumise korruse ruumides tutvustatakse nimekaid artiste üle maailma, kellel on läbi oma loomingu midagi olulist öelda.

Tegemist on eelkõige vaba ja sundimatu kontsert-galerii õhkkonnaga, kus iga muusik ja kunstnik jutustab Oma Loo, rääkides elust ja olulistest väärtustest nii nagu peab - ausalt, vahetult ja isiklikult.

Kontserdil üles astuv Tõnis Mägi kommenteerib: “Sellised intiimsed kontsertjutustused on mulle ammu juba väga südamelähedased olnud, sest hea kontsert koos hea muusikaga peaks midagi rohkemat pakkuma kui pelgalt meelelahutust. See on on sissepoole vaatav kontsertjutustus, häid tundeid ja mõtteid võiks sellelt leida küll.”

Chalice: “Tahan vaieldamatult alati anda oma elu parimat kontserti. Alati ei tule see mul välja, sest selleks on vaja vastastikust suhtlemist osavõtliku, vaimselt virga ja mitte midagi ootava publikuga, sundimatut õhkkonda, milles valitseb eriline tunne, et absoluutselt kõike võib juhtuda ning et kõik on võimalik ja mul on vaja klaverit kaa. Kui see kõik on olemas, ma ei näe ühtegi põhjust, miks ei peaks tulema elu parim kontsert.”

KUMU suure saali kontserdipaigaks kohandamisel on oma oluline roll audiovisuaalsel kunstil ühendades heli, pildi ja ruumi. Videoprojektsioonid hakkavad illustreerima konkreetseid muusikapalu, luues visuaalseid narratiive ning allteksti esitatavale loomingule. Samuti puudub kontserdil lava selle traditsionaalses tähenduses. Piltlikult öeldes asub esineja publiku “sees” jutustades oma lugu ning kutsudes inimesi kaasa diskuteerima.

SOUL SPECTRUM’il esinevad:

REEDE 14.MÄRTS 2008
Spoken-word esileedi URSULA RUCKER (USA) RIHO SIBUL, JAAK SOOÄÄR, RAUL SAAREMETS, DJ ORAV
Kunstnikud:
Margus Tamm, Laura Kallasvee, Herkki-Erich Merila, Kaarel Kurismaa, Toomas Volkmann, Raoul Kurvitz, Urmas Muru, Hannes Unt, Kiwa, Caviar

LAUPÄEV 15.MÄRTS 2008
folk-jazz legend TERRY CALLIER (USA) TÕNIS MÄGI & CHALICE
DJ VADJAH LAHARI