Kontserdisari „Puistab lund kui lendlevaid linde“ viib muusikasõbrad erilistesse esinemispaikadesse. Jõhvi kontserdimaja kammersaalis algava ja Viimsi Püha Jaakobi kirikus kulmineeruva ringsõidu kavas on nii Rauli kui Carlose kirjutatud palu kui uudsesse vormi seatud rahvakoraale, spirituaale ja ka päris vaimulikku muusikat.

„Kogu see ettevõtmine on meie jaoks väljakutse, sest esitame üsnagi ebatavalist materjali ja see on esimene kord kui kahekesi nii pikale ringreisile läheme,“ ütleb Raul Ukareda. „Aga Carlos on suurepärane kitarrist ja laulja, temaga koos mängimine inspireerib ja sunnib end kokku võtma. Ootan neid esinemisi põnevusega, olen kindel et kõlame kokku väga hästi.“

Raul ja Carlos leiavad, et eriliseks teeb selle kontserdisarja eelkõige isa ja poja teineteisemõistmine, aga ka repertuaarivalik, mis harjumuspärasest jõulumuusikast üsna palju erineb, kuid seda enam jõulumüsteeriumi sügavamat tähendust otsib.

Asjaolu, et isa ja poja ühine suurem projekt saab teoks just jõuluajal on mõlema jaoks sümboolne. Raul ütleb: ,,Jõulud on pööriaeg, olnu suubumine tulevasse, uue algus. Minu jaoks on võimalus koos pojaga muusikat teha justkui elutöö õnnestumise tähistamine, Carlose jaoks aga isalt teatepulga üle võtmine, mingis mõttes tema elutöö algus.”

17.12 Jõhvi Kontserdimaja kammersaal
18.12 Kuressaare Laurentiuse kirik
20.12 Tartu Jaani kirik
21.12 Viljandi Jaani kirik
22.12 Kõltsu mõis, Laulasmaa
27.12 Fotografiska, Tallinn
28.12 Pärnu Eliisabeti kirik
29.12 Viimsi Püha Jaakobi kirik